Ανοιχτή επιστολή προς Υφυπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Νικητιάδη


17/06/2011

Δελτίο Τύπου 16/06/2011

 

Ανοιχτή επιστολή προς Υφυπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Νικητιάδη 

Αφορά: Προβληματική απάντησή σας σε ερώτηση του βουλευτή ΛΑΟΣ κ. Πλεύρη, για το πρόγραμμα Athens Every Week, στο οποίο είχαν συμπεριληφθεί κι οι δράσεις του Athens Pride.

 

http://www.youtube.com/watch?v=L7dOA7HtWJ8

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Η λανθασμένη ενημέρωσή σας, η επανειλημμένη απαξίωση, οι χαρακτηρισμοί και το ύφος που χρησιμοποιήσατε (ενδεικτικά: «αυτοί οι άνθρωποι», «ούτε τους υπερασπιζόμαστε, ούτε τους στηρίζουμε» «θα είχατε δίκιο.. αν πληρώναμε αυτούς και δεν πληρώναμε τους συμβασιούχους») κι η δυσχέρεια με την οποία υπερασπιστήκατε μια επιλογή του Υπουργείου σας από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εγείρουν πολλά ερωτήματα, στα οποία ζητάμε απάντηση.

 

  • Ως κυβερνητικό μέλος που ασχολείστε με τον Πολιτισμό, οφείλετε να γνωρίζετε ότι το ύψιστο αγαθό που υπερασπίζεται ο Πολιτισμός είναι ο «πολιτισμός των δικαιωμάτων», σημαία του Φεστιβάλ μας και της παρέλασής μας. Δικαιώματα που διεκδικούμε και εσείς κι η Κυβέρνησή σας αγνοείτε και εμπαίζετε.

 

  •  Eίναι πολιτισμική ντροπή για ένα κυβερνητικό στέλεχος να εκφράζεται τόσο απαξιωτικά και μη υποστηρικτικά για οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων.

 

  •  Προσβλητική είναι κι η μη απάντησή σας στην έτσι κι αλλιώς φοβική ερώτηση του κ. Πλεύρη, ότι «η συγκεκριμένη εβδομάδα δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτισμό». Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πολιτιστικές – με τη στενή έννοια του όρου- εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν εκείνη την εβδομάδα, όπως εκδήλωση 1) στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης/ Μουσείο Άλεξ Μυλωνάς, 2) στο Exile Room, 3) η συζήτηση στο Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe και 4) οι δύο υπαίθριες παραστάσεις μας από Pink Singers και Χρύσα Τσαμπάζη. 5) Την ίδια εβδομάδα διοργανώθηκε και Φεστιβάλ γκέι- λεσβιακών ταινιών στο Ισπανικό Ινστιτούτο Θερβάντες. 7) Επανειλημμένα δε το Φεστιβάλ μας έχει διοργανώσει εικαστικές εκθέσεις και άλλα πολιτιστικά δρώμενα, όπως στην γκαλερί The Breeder με τη συμμετοχή 31 καλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 8) Τέλος, συναυλία με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Ζακ Στεφάνου, Ευσταθία, Secret, Ονιράμα, Μέλισσες, Βέγκας και Ελευθερία Αρβανιτάκη). Η απάντησή σας εκτός από απαξίωση δείχνει και ανεπάρκεια γνώσης πάνω στο αντικείμενό σας.

Σε επίπεδο οργάνωσης τουρισμού, οφείλατε να γνωρίζετε, ότι ήδη το Φεστιβάλ μας προσελκύει κάθε χρόνο κάποιες αρκετές εκατοντάδες ανθρώπων, με πολλαπλασιαστική δυναμική. Αν ο ΕΟΤ αντιμετωπίζει με τέτοια απαξία «αυτούς τους ανθρώπους» να μην τρέφει καμία ψευδαίσθηση ότι «αυτοί οι άνθρωποι» θα προτιμήσουν να επισκεφτούν χώρες όπου και τους στηρίζουν και τους υπερασπίζονται. 


Οι εκπρόσωποι του Athens Pride,

Andrea Gilbert,
Δημήτρης Τσαμπρούνης
6944 502 529

Μετάβαση στο περιεχόμενο