Προσβασιμότητα

Το Athens Pride συνεχίζει να προσπαθεί για την ισότιμη συμμετοχή στο Φεστιβάλ όλων με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για μία εξίσου απολαυστική εμπειρία. Παρά τις αντιξοότητες, επαναπροσδιορίζει τη μορφή του και δηλώνει την παρουσία του και φέτος προκειμένου να συνεχισει να συμβάλλει στην ορατότητα, στην υποστήριξη και στην προβολή των διεκδικήσεων της ελληνικής LGBTQI+ κοινότητας.

Φέτος το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 17 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου με εκδηλώσεις σε ολόκληρη την πόλη και αποκορύφωμα την κεντρική ημέρα στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023.

Προσβασιμότητα και Events

Τα περισσότερα events του Athens Pride υλοποιούνται από διάφορες διοργανώτριες ομάδες, οι οποίες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την προσβασιμότητα της εκάστοτε εκδήλωσης. Για κάθε εκδήλωση διατίθενται στην ιστοσελίδα μας οι επιμέρους πληροφορίες προσβασιμότητας, όπως έχουν καταγραφεί από τις διοργανώτριες ομάδες.

Μη διστάσετε να ζητήσετε από τον εθελοντισμό του Athens Pride να σας υποστηρίξει.

Κεντρική Ημέρα 10.06.2022

  • Στη γραμματεία υπάρχει άτομο που γνωρίζει ΕΝΓ.
  • Παρέχονται μίας χρήσης ωτασπίδες σε άτομα με ηχοευαισθησία.
  • Οι χαιρετισμοί και η συναυλία έχουν παράλληλη διερμηνεία στην ΕΝΓ.
  • Ο χώρος διαθέτει χημικές αναπηρικές τουαλέτες.

 Προσοχή:

  • Ο καιρός θα είναι πολύ ζεστός με αρκετό ήλιο, να ενυδατώνεστε και να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό.
  • Κάποιες εκδηλώσεις ίσως έχουν μεγάλη ένταση ήχου, παρακαλείστε να έχετε μαζί σας τυχόν ακουστικά απαλοιφής θορύβων.
  • Κάποιες ταινίες έχουν γρήγορη εναλλαγή εικόνων (flashing images) και στροβοσκοπικά φώτα (strobbing lights), οι οποίες έχουν αντίστοιχη σήμανση στο πρόγραμμα.

Athens Pride 2023 ΕΝΓ spot

Credits

*Διερμηνεία & προσφορά ωιδεο ΕΝΓ: HandsUp
Διερμηνείς: Μανουέλλα Κάια Καγιοπούλου, Γιώργος Στάθης, Έλενα Τσαρσιταλίδη 

Ο δρόμος για καθολική πρόσβαση είναι δύσκολος και κοστοβόρος αλλά δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε κάθε χρόνο για το καλύτερο. Θα εκτιμήσουμε κάθε υπόδειξη στο mail [email protected].

Μετάβαση στο περιεχόμενο