Σεξουαλική (διαδικτυακή) παρενόχληση και βία κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και γυναικών*

Σεξουαλική (διαδικτυακή) παρενόχληση και βία κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και γυναικών* ΙούνιοςΙούν 05 2023 18:00 - 20:30Μαυρομιχάλη 138, Αθήνα, Ελλάδα
Εργαστήριο

Σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για τη σεξουαλική παρενόχληση και τη διαδικτυακή έμφυλη βία; Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη συναίνεση, τις υγιείς σχέσεις και πώς μπορούμε να δράσουμε προληπτικά κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης online και offline; Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τα επιζώντα άτομα, ΛΟΑΤΚΙ άτομα και γυναίκες;

Στο workshop θα μιλήσουμε για τις μορφές και τα είδη της σεξουαλικής (διαδικτυακής) παρενόχλησης και βίας, τα ζητήματα (νομικών) ορισμών, τα δικαιώματα των επιζώντων ατόμων, την έκταση του φαινομένου στην Ελλάδα και στην ΕΕ, την κουλτούρα της συναίνεσης, τους φορείς υποστήριξης κ.ά. Κατά τη διάρκεια του workshop τα συμμετέχοντα άτομα θα συζητήσουν με γνώμονα την ευαισθητοποίηση, την ενσυναίσθηση και την συλλογική ενδυνάμωση.

Το workshop πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «PRESS: Πρόληψη – Απόκριση – Υποστήριξη νεαρών επιζωσών σεξουαλικής (διαδικτυακής) παρενόχλησης και βίας». Tο PRESS υλοποιείται με συντονιστή φορέα το Κέντρο Διοτίμα και εταίρους το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και το Genderhood, σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη και τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ). Εντάσσεται στο πλαίσιο του CERV Project Grants με τη χρηματοδότηση της ΕΕ και αποσκοπεί στην πρόληψη της σεξουαλικής (διαδικτυακής) παρενόχλησης και βίας και την υποστήριξη γυναικών, νεαρών κοριτσιών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, που βρίσκονται σε κίνδυνο ή βιώνουν αυτές τις μορφές έμφυλης βίας.

Εισηγήτρια: Σοφία Μπέμπεζα, θεωρητικός της τέχνης, εικαστικός, Δρ. Πολιτισμικών Σπουδών, επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Διοτίμα.

Για συμμετοχή παρακαλώ εγγραφείτε μέσω της φόρμας εδώ

Διοργάνωση: ΔΙΟΤΙΜΑ, Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα

Αρχίζει σε Τελειώνει σε Event expired
 • 0

  days

 • 0

  hours

 • 0

  minutes

 • 0

  seconds

Τοποθεσία

HGW std., Μαυρομιχάλη 138, Αθήνα, Ελλάδα

Οδηγίες χάρτη

 • Schedule
 • Guests
 • Attendance
 • Forecast
 • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org

Μετάβαση στο περιεχόμενο