Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας ΙούνιοςΙούν 01 2024 00:00 - ΙούνιοςΙούν 14 2024 00:00
Έκθεση

Απόηχοι. Μαρτυρίες μιας γενιάς / By Rainbow Seniors

Μέσα από τα πορτραίτα και την αφήγηση πέντε ανθρώπων μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, βγαίνει στο προσκήνιο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μιας LGBTQI+ γενιάς. Μια γενιά που ήρθε αντιμέτωπη με μια συντηρητική κοινωνία και βίωσε διακρίσεις και προπηλακισμούς. Τόλμησε τη φυλομετάβαση. Πέρασε από τις συμπληγάδες του AIDS και θρήνησε απώλειες αγαπημένων φίλων και εραστών. Χειραφετήθηκε μέσα από τους αγώνες του LGBTQI+ κινήματος. Γιόρτασε την ορατότητα στο Pride. Πανηγύρισε το σύμφωνο συμβίωσης και τον γάμο. Και τώρα βλέπει στον ορίζοντα του βίου της τις προκλήσεις της τρίτης ηλικίας.

Μια εγκατάσταση με φωτογραφικά πορτραίτα και προβολή βίντεο. Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν την εμπειρία τους σκανάροντας ένα QR code για να δουν στο κινητό τους βίντεο με τη μαρτυρία των προσώπων που απεικονίζονται στα πορτραίτα.

Φωτογραφίες: Ευστρατία Κατσαφάρου

Κινηματογράφηση: Γιώργος Γιαννόπουλος

Ιστότοπος: Γιώργος Φραγκάκης

Επιμέλεια: Rainbow Seniors, σωματείο για την υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας

Ο τρόπος μας να υπάρχουμε. By Athens Pride Volunteers

Πρόκειται για μία έκθεση φωτογραφίας που αναδεικνύει τις διαφορετικές ερμηνείες και εμπειρίες της queer ταυτότητας μέσα από το πρίσμα των εθελοντών του Athens Pride.

Κάθε φωτογραφία αποτυπώνει μια ιστορία, μια στιγμή, ένα συναίσθημα. Μέσα από τον φακό αναδεικνύονται οι διαφορετικές πτυχές της queer κοινότητας, από τη ριζοσπαστική αυτοπροσδιοριζόμενη ταυτότητα μέχρι την πιο συμβατική έκφανση της που βρίσκεται στο μεταίχμιο των δύο κόσμων και την πολυμορφία σχέσεων.

Μέσα από την ποικιλομορφία των εκτιθέμενων εικόνων, το άτομο που επισκέπτεται καλείται να αναρωτηθεί, να ανακαλύψει και να συνειδητοποιήσει την πλούσια και πολυδιάστατη φύση της queer πραγματικότητας. Με αγάπη και δέσμευση, τα μέλη του εθελοντισμού του Athens Pride μας οδηγούν σε ένα ταξίδι ενδοσκόπησης και ανακάλυψης, αναδεικνύοντας την ομορφιά της queer κοινότητας στην καρδιά της πόλης μας.

Στην ομαδική έκθεση εμπεριέχονται και digital art έργα της Γεωργίας Κουκουλά.

Η  Γεωργία Κουκουλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Αφού απέκτησε το πτυχίο της από το τμήμα Φυσικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση την Αστροφυσική, στράφηκε στο Graphic Design, με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά. Ως digital nomad, ταξιδεύει διαρκώς, αναζητώντας γνώση και έμπνευση. Οι συνθέσεις της επηρεάζονται από την Pop Art και την Retro Art, με φανερό τον συνδυασμό της αισθητικής του παλιού με τη δυναμική του σήμερα, κυρίως μέσω της χρήσης χρωματικής έντασης και διαβαθμίσεων. Την απασχολούν κυρίως η αφαιρετική απεικόνιση, η χρήση του χρώματος, και ο συμβολισμός τους, σε συνάρτηση με την τέχνη ως επικοινωνία και τρόπο έκφρασης απόψεων για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, στις Κάννες, στο Μιλάνο, στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

 

01 - 14/06, 11:00 - 20:00, στο the Project Gallery

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org

Μετάβαση στο περιεχόμενο