LIVING ROOM

LIVING ROOM ΙούνιοςΙούν 07 2023 20:30 - 21:10Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
Παράσταση

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει το ''LIVING ROOM'', μια μουσική παράσταση που συνδυάζει Drag, Lied* και εικαστικές τέχνες. Η προσωπική εμπειρία τροφοδοτεί περφόρμανς- σκηνική μεταφορά βασισμένη στην έννοια
του χαμαιλεοντισμού και του τρόπου με τον οποίο θάβουμε την πραγματική μας ταυτότητα προκειμένου να προσαρμοστούμε στο περιβάλλον. Ο Γιώργος Ιατρού και η Ανθή Κουγιά μιλάνε για την στασιμότητα του ατόμου που καταπίνεται από το περιβάλλον και την επιθυμία του να απελευθερωθεί από το βάρος των άκαμπτων τρόπων ύπαρξης και τη λυτρωτική αποκάλυψη του εαυτού.

*Το "Lied" είναι είδος φωνητικής μουσικής που άνθισε τον 19ο αιώνα, εκτελείται κυρίως σε σαλόνια- και χαρακτηρίζεται από τη μελοποίηση ενός ποιητικού κειμένου σε μουσική. Το πιάνο και η φωνή βρίσκονται σε ισότιμη καλλιτεχνική σύμπραξη.

ΧΑΜΕΛΕΟΝΤ-ΙΣΜΟΣ
Χαμαιλέων: οποιοδήποτε από μια οικογένεια κυρίως δενδρόβιων ζώων του Παλαιού Κόσμου/ σαύρες με εκτατή ουρά, ανεξάρτητα κινούμενα μάτια, και ασυνήθιστη ικανότητα αλλαγής του χρώματος του δέρματος. Το χρώμα του δέρματός τους τους βοηθά να εναρμονίζονται με τα ενδιαιτήματά τους/να λένε στους εισβολείς να μείνουν μακριά / να κρύβονται. Οι σκηνογραφικές/αισθητικές επιλογές αντανακλούν επιταγές που
διέπουν τη ζωή και τις ταυτότητές μας. Το έργο χρησιμοποιεί τις πολιτιστικές αναφορές που εγγράφονται στην έννοια του χαμαιλέοντα για να δώσει την έκφραση της παγίδευσης που χαρακτηρίζει το πλάσμα μέσα σε άκαμπτα χωρικά και κατ' επέκταση κοινωνικά όρια.

ΣΑΛOΝΙ
Η επιλογή του σκηνικού εμπνεύστηκε από το πραγματικό σκηνικό ενός ''Liederabend'' που παραδοσιακά λάμβανε χώρα - κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα - μέσα σε σαλόνια και εκτελούνταν από έναν τραγουδιστή και τον συνθέτη στο πιάνο.
Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, η ατμόσφαιρα του σαλονιού θυμίζει τα σαλόνια στα οποία μεγαλώσαμε ή στα οποία ζούμε ακόμη. Αναπόφευκτα, η ιδέα του να καταπίνεται κάποιος από τοίχους και καναπέδες καθώς και αυτή η μοναξιά που είναι τόσο παρούσα στο έργο, συνδέεται με το πρόσφατο συλλογικό τραύμα της πανδημία.

ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚO ΡΟΖ
Η κύρια δραματουργική γραμμή του έργου ακολουθεί ουσιαστικά μια σειρά ενεργειών που σκοπό έχουν, ο ερμηνευτής να ξεφύγει σταδιακά από ένα ασφυκτικό καταφύγιο. Στην τελευταία πράξη, η πανοπλία της ασφάλειας και της κάλυψης αφαιρείται και το πλάσμα αποκαλύπτεται, αντιμετωπίζοντας το κοινό με τον τρόπο που θέλει να το αντιλαμβάνονται.

Δημιουργία: Γεώργιος Ιατρού & Ανθή Κούγια
Ερμηνεύουν: Νίνα Νάη & Γιώργος Ζιάβρας
Σκηνικά: Ζακ Λούσπας
Κοστούμια & headpieces: Lara Buffard
Bodysuits: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Φωτογραφίες από την Αθηνά Λαμπίρη

Διοργάνωση: Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Αρχίζει σε Τελειώνει σε Event expired
 • 0

  days

 • 0

  hours

 • 0

  minutes

 • 0

  seconds

Τοποθεσία

Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Οδηγίες χάρτη

 • Schedule
 • Guests
 • Attendance
 • Forecast
 • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org

Μετάβαση στο περιεχόμενο