ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

05/03/2008

Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ΑΘήνας- Athens Pride
Δεριγνύ 18, 104 34 Αθήνα
Αθήνα, 5 Μαρτίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ- ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την πρόθεσή της να ψηφίσει νόμο, που θα κατοχυρώνει νομικά τη συμβίωση εκτός γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Με την πρόθεση αυτή, η κυβέρνηση εμπαίζει τα ζευγάρια του ίδιου φύλου και δείχνει καταφανώς τη διάθεση κοινωνικού ρατσισμού που τη διακατέχει. Η πρόθεση αυτή βρίσκεται αντίθετη με κάθε έννοια ισότητας και ερμηνείας της βάσει του ελληνικού Συντάγματος, και πολύ περισσότερο με τη Συνθήκη του Άμστερνταμ, την οποία η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει και η οποία ρητά απαγορεύει κάθε διάκριση με βάση και το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας –Athens Pride έχει σαν κύριο στόχο του την προώθηση και προβολή της θετικής εικόνας και του (αυτό)σεβασμού των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών ατόμων (LGBT). Το Athens Pride καλεί την LGBT κοινότητα, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους σκεπτόμενους πολίτες, αλλά και τα κόμματα της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης, να εναντιωθούν με κάθε τρόπο σε αυτό το νομοσχέδιο. Παραπέμπει δε στις οργανώσεις του χώρου (ΟΛΚΕ, Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας) για το πάγιο αίτημά τους για την πρόσβαση ζευγαριών του ίδιου φύλου στον πολιτικό γάμο.

Ως πρώτη απάντηση, το Athens Pride προτάσσει το φετινό μας σύνθημα: «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ!» και στην ανακοίνωση που το ακολούθησε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο