Διαγωνισμός για την δημιουργία και παραγωγή βίντεο για τα LGBTQ δικαιώματα

06/03/2014

votelogoΤο Athens Pride και η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ1 Νέων Αθήνας βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν διαγωνισµό για τη θέση Υπεύθυνου/ Υπεύθυνης σκηνοθεσίας και παραγωγής τεσσάρων βίντεο μικρής διάρκειας. Τα βίντεο θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψήφισε για τα δικαιώµατα σου», περισσότερες πληροφορίες για το οποίο μπορείτε να βρείτε στο τέλος του κειμένου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός των βίντεο της καμπάνιας «Ψήφισε για τα δικαιώµατα σου» είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με θέματα που αφορούν τις εκλογές, καθώς και η κινητοποίηση ώστε να επισκεφθεί τον ενημερωτικό ιστότοπο του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, στόχος των τεσσάρων βίντεο είναι ενδεικτικά:

 • Η ενημέρωση των LGBTQ ψηφοφόρων σχετικά με την σημασία της ψήφου

 • Η ενημέρωση των ψηφοφόρων σχετικά με τα LGBTQ δικαιώματα στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες

 • Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των LGBTQ ψηφοφόρων αναφορικά με τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων ή/και των υποψηφίων στα σχετικά με την LGBTQ ατζέντα ζητήματα, και πιο συγκεκριμένα σε εκείνα τα οποία αποτελούν προτεραιότητα για την LGBTQ κοινότητα στην Ελλάδα

 • Η ενδυνάμωση και κινητοποίηση των LGBTQ ψηφοφόρων να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ψηφίζοντας τους/τις υποψήφιες που τα υποστηρίζουν.

Σημείωση: είναι πιθανό να δοθεί έμφαση σε μερικούς (και όχι όλους) από τους προαναφερόμενους στόχους

ΑΜΟΙΒΗ

Η συνολική αµοιβή είναι €730 µεικτά (σύµβαση έργου)2

ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε συνεργασία µε την Υπεύθυνη Προγράμματος θα αναλάβει την δημιουργία και παραγωγή τεσσάρων βίντεο στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ψήφισε για τα δικαιώµατα σου». Το Athens Pride και η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας θα είναι υπεύθυνα για την προώθηση των βίντεο.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Το τελικό χρονοδιάγραμμα θα συμφωνηθεί από κοινού με τον/την επιλαχόντα/επιλαχούσα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως η δημιουργία και παραγωγή των βίντεο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Απριλίου του 2014.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

 • Πολύ καλές ικανότητες σκηνοθεσίας και χειρισμού των αντίστοιχων αναλογικών και ψηφιακών εργαλείων (περιλαμβάνεται και η δημιουργία – ενσωμάτωση animation γραφικών).

 • Εμπειρία στην σκηνοθεσία ταινιών μικρού μήκους – βίντεο μικρής διάρκειας

 • Αποδεδειγμένη ικανότητα σκηνοθεσίας και παραγωγής ταινιών μικρού μήκους – βίντεο μικρής διάρκειας (portfolio)

 • Γνώση των διεκδικήσεων των LGBTQ συλλογικοτήτων στην Ελλάδα (επιθυµητή αλλά όχι απαραίτητη)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Παρακαλούµε να αποστείλετε τα ακόλουθα µέχρι Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 στο

info@voteforyourrights.gr:

1. Βιογραφικό

2. Δήλωση ενδιαφέροντος, αυστηρά µέχρι μια σελίδα (μια πλευρά Α4)

3. Δείγµα ανάλογης δουλειάς με την μορφή βίντεο ή ηλεκτρονικού ιστότοπου – portfolio

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, μπορείτε γαζί µε την εκδήλωση ενδιαφέροντος να μας στείλετε προτεινόµενες ιδέες – σενάριο για την δημιουργία των βίντεο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα «Ψήφισε για τα δικαιώµατά σου» είναι μια πρωτοβουλία του Athens Pride και της Colour Youth εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2014. Οι στόχοι του προγράμματος είναι τρεις:

 • Η ενθάρρυνση των LGBTQ, και ειδικά των νέων, ψηφοφόρων να διεκδικήσουν τα δικαιώµατα τους ψηφίζοντας µε συνείδηση και προσµετρώντας ιδιαίτερα αυτά τα δικαιώµατα όταν επιλέγουν πολιτικό κόµµα ή υποψηφίους.

 • Η άσκηση πολιτικής πίεσης σε κόµµατα, υποψήφιους και υποψήφιες ώστε να λάβουν υπόψη τους την LGBTQ κοινότητα και τα ζητήµατα που την αφορούν, καθώς και η ανάδειξη του οµοφοβικού και τρανσφοβικού πολιτικού λόγου.

 • Η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, ώστε να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τα ζητήµατα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν ψηφίζει.

Το πρόγραµµα υλοποιείται στα πλαίσια του Open Society Initiative for Europe.

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Έλενα Διαμαντοπούλου, Υπεύθυνη Προγράμματος “ Ψήφισε για τα Δικαιώματα σου”

Τηλ. Επικοινωνίας : +30 6975790894

e-mail: [email protected]

 

1LesbianGayBisexualTransgender

2To παραπάνω ποσό δύναται να είναι ελαφρώς ανώτερο ή κατώτερο αυτού (ενδεικτικά +/- €150), λόγω των τρεχουσών συναλλαγµατικών ισοτιµιών, δεδοµένου ότι ο προϋπολογισµός του προγράµµατος υπολογίζεται σε δολάρια Η.Π.Α.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο