Κάλεσμα Υπέρ της Ισότητας στον Γάμο

Η σημαία του Pride που την κρατάνε άτομα έξω από την Βουλή

12/02/2024

Στις 15/02 ραντεβού έξω από τη Βουλή, πιο ενωμένα από ποτέ!

Ενόψει της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για την Ισότητα στον Γάμο, το Athens Pride καλεί όλα τα μέλη της LGBTQI+ κοινότητας καθώς και όσα άτομα γενικότερα το στηρίζουν σε μια μαχητική, αλλά και εορταστική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Πέμπτη 15/02 στις 16:00, για να δώσουμε το δικό μας ηχηρό μήνυμα ορατότητας και διεκδίκησης: Είμαστε εδώ, δεν κάνουμε βήμα πίσω στις χρόνιες διεκδικήσεις μας για Πλήρη Ισότητα.Είμαστε εδώ για την πλήρη αναγνώριση των οικογενειών μας και των δικαιωμάτων μας, στεκόμαστε για ακόμα μια φορά απέναντι στον ομοφοβικό, αμφιφοβικό, τρανσφοβικό, ιντερφοβικό λόγο και ρητορική μίσους που εξαπολύονται εναντίον μας όλο αυτό το διάστημα, και γιορτάζουμε με χαρά και συγκίνηση την ιστορική αυτή μέρα για την LGBTQI+ κοινότητα στην Ελλάδα.

Τοποθεσία: Πλατεία Συντάγματος επί της Λεωφόρου Αμαλίας μπροστά στη Βουλή. Το κοντινότερο μετρό είναι του Συντάγματος όπου υπάρχει ανελκυστήρας και πρόσβαση στην Βασιλίσσης Αμαλίας από την οδό Όθωνος.

Στις 15/02 ραντεβού έξω από τη Βουλή, πιο ενωμένα από ποτέ!

Οι ομιλίες των οργανώσεων θα πραγμοτοποιηθούν από τις 19:00 έως τις 20:00.Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή αναμετάδοση σε οθόνη η συζήτηση της Ολομέλειας στην Βουλή καθώς και ανακοινώσεις από την διοργάνωση σε κεντρικά σημεία.Το ANTIVIRUS στηρίζει τη δράση και θα καλύψει φωτογραφικά την εκδήλωση.

Τη συγκέντρωση στις 15/02 στηρίζουν οι οργανώσεις:

  1. Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
  2. Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων 50+
  3. Rainbow Seniors
  4. Intersex Greece
  5. Πολύχρωμο Σχολείο
  6. Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης 
  7. Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας 
  8. Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)
  9. Υπερήφανοι Γονείς

Προσβασιμότητα: Οι ομιλίες των οργανώσεων θα υποστηρίζονται από Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα από την Hands-up.

Κακοποιητικές, παραβιαστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές και τα άτομα θα απομακρύνονται από την συγκέντρωση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο