ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΥΣ GAY Ο ΝΙΚΗΤΑΣ

25/05/2007

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ο κόσμος του Επενδυτή» – Παρασκευή 25 Μαΐου 2007.

 

Τι φήμη ανθρώπου με ανοιχτό μυαλό και δίχως κόμπλεξ είχε ο Νικήτας Κακλαμάνης – βάλθηκε όμως τώρα να τη διαψεύσει, αδικώντας σίγουρα εαυτόν…

Τι ακριβώς συνέβη; Οργανώσεις ομοφυλοφίλων ετοιμάζονται για τη δική τους εκδήλωση, σε λίγες εβδομάδες, στην Αθήνα για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride, που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος. Είναι η Τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το διοργανώνουν. Απευθύνθηκαν λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς αυτοί να κρύβονται… – ζήτησαν να θέσει το Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του ο Δήμος Αθηναίων.

Να σημειώσω ότι Gay Parade και Gay Festival διοργανώνονται χωρίς κανένα πρόβλημα σε διάφορες πόλεις του κόσμου, και όχι απλά με την αιγίδα των κατά τόπους δήμων. Στο Μπλάκπουλ της Βρετανίας, για παράδειγμα, όπου μετείχαν χιλιάδες άτομα, στο Gay Parade στις 19  του μήνα το Φεστιβάλ άνοιξε επίσημα ο δήμαρχος της πόλης, ενώ αυτό που θα γίνει αρχές Ιουνίου στο Βουκουρέστι χρηματοδοτείται και από το υπουργείο Υγείας. Για να μην πούμε τι συμβαίνει σε Παρίσι, Βερολίνο και αλλού.

Προς Γενική έκπληξη (και κατάπληξη) οι διοργανωτές του εν Αθήναις Φεστιβάλ διαπίστωσαν ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης τους γύρισε την πλάτη και τους απάντησε αρνητικά, μεταλλασσόμενος – δημοσίως τουλάχιστον – σε πολέμιο των ομοφυλοφίλων.


Έτσι, ετοίμασαν κι αυτοί μια επιστολή και την έστειλαν σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Ρ. Αξελός εκ μέρους της «Ανοιχτής Πόλης» έθεσε το θέμα. Αλλά ο Νικήτας ήταν κοφτός: «Το δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο να αποφασίσει. Αυτή είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δημάρχου. Κι εγώ λέω ΟΧΙ…»


Το μόνο που δέχτηκε ήταν να παράσχει ο Δήμος την τεχνική υποστήριξη, που όμως προσφέρεται υποχρεωτικά για οποιαδήποτε εκδήλωση. Κάτι πήγαν να πουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Αρσένης και Α. Φόνσου, αλλά τους διέκοψε με ύφος κακιασμένο: «Μην επιμένετε. Είναι δικαίωμα μου….»


Εξηγήσεις γι’ αυτήν την πεισματική άρνηση του, για τους λόγους που λέει «όχι», δεν έδωσε. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από τις δημοτικές εκλογές άλλα δήλωνε σε συνεντεύξεις του υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Τώρα δικαιολογημένα αυτοί νιώθουν ότι τους πρόδωσε. Και καυτηριάζουν την ασυνέπεια και την αναντιστοιχία ανάμεσα σ’ αυτά που λέει και σ’ αυτά που κάνει…

 


Μετάβαση στο περιεχόμενο