Στηρίξτε το Baltic Pride

12/04/2010

 

Δείξτε την υποστήριξή σας στο 2010 Baltic Pride και απαίτηστε το σεβασμό και την προστασία των δικαιωμάτων στην έκφραση και τη συνάθροιση των LGBT ατόμων στη Λιθουανία. Πατήστε εδώ για να στείλετε ένα μήνυμα στον πρόεδρο της Λιθουανίας.

 

 

Τα LGBT άτομα στις χώρες της Βαλτικής αντιμετωπίζουν εμπόδια στην προσπάθειά τους να διοργανώσουν την ετήσια Παρελάση Υπερηφάνειας (Baltic Pride) στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους. Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει έκκληση για την ασφαλή διεξαγωγή του Pride και για τον πλήρη σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης και της συνάθροισης.

Το Baltic Pride, το οποίο γιορτάζει την ποικιλομορφία και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία το Σάββατο 8 Μαΐου. Θα αποτελέσει την πρώτη Παρέλαση Υπερηφάνεις που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία.

Ωστόσο, τα LGBT άτομα στη Λιθουανία εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις κι εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας, καθώς οι λιθουανικές αρχές έχουν ακυρώσει κάθε προγραμματισμένη δημόσια LGBT εκδήλωση στη χώρα μέχρι τώρα.

Οι πιέσεις στο δημοτικό συμβούλιο του Βίλνιους προκειμένου να ανακαλέσει την άδεια για τη διεξαγωγή του Baltic Pride κορυφώνονται. Εξακολουθούν να διατυπώνονται επιφυλάξεις για το αν η αστυνομία του Βίλνιους θα παρέχει τις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας.

 

 

 

 

.

Μετάβαση στο περιεχόμενο