Κάλεσμα για την αποστολή του Athens Pride στο Belgrade Pride 2011

11/09/2011

Για τρίτη χρονιά, ορίστηκε και φέτος η ημερομηνία  διεξαγωγής του Belgrade Pride. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα επιχειρηθεί για μια ακόμα φορά, παρά τις αντιξοότητες, η Σέρβικη Παρέλαση LGBT Υπερηφάνειας.

Το Athens Pride ετοιμάζει και φέτος αποστολή στήριξης και συμμετοχής στην Παρέλαση Υπερηφάνειας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του απέναντι στις Λεσβίες, Γκέι, Αμφί, και Τρανς της Σερβίας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην φετινή αποστολή, έτσι ώστε μαζί να στηρίξουμε τους γείτονες μας στον καθημερινό τους αγώνα για ίσα δικαιώματα και κοινωνική αποδοχή, στο δικαίωμα τους να ‘περπατάνε ελεύθερα στον δρόμο’.

——————————————————————————–

Πρόγραμμα Ταξιδίου:

Αναχώρηση:

 

 

  • Από Αθήνα, Πέμπτη 29/9 στις 14:00. 
  • Άφιξη Βελιγράδι, Παρασκευή στις  09:15.
  • Στο Βελιγράδι:
  • Διανυκτέρευση στο Hostel Chilton.
  • Επιστροφή:
  • Από Βελιγράδι, Κυριακή 2/10 στις 18:00
  • Άφιξη Αθήνα, Δευτέρα στη 13:30

Αθροιστικά τα έξοδα θα κυμανθούν από 124 έως 140 ευρώ. Αναλόγως της συμμετοχής το Athens Pride  θα συμβάλει μικρή χορηγία.

Για το κλείσιμο των εισιτηρίων και τον συνοριακό έλεγχο είναι απαραίτητη  αστυνομική ταυτότητα και όχι διαβατήριο!

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, τηλεφωνικά στο 6975790894 (Έλενα Διαμαντοπούλου).

———————————————–

Προσοχή:

Το Athens Pride δεν φέρει καμία ευθύνη για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν μαζί μας. Όποια και όποιος έχει σκοπό να συμμετάσχει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι
ένα επικίνδυνο ταξίδι.

Καλό είναι να δείτε το βίντεο από το Pride του 2001, έχοντας βέβαια υπόψιν ότι πρόκειται για μια δεκαετία πίσω και ότι πλέον το Belgrade Pride έχει την επίσημη στήριξη του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας.

Η παρέλαση πραγματοποιείται σε αστυνομικό κλοιό για λόγους ασφαλείας και καλό θα ήταν εμείς σαν εθελοντές να μην έχουμε πάνω μας τίποτα που να υποδηλώνει πως είμαστε LGBT ή πως έχουμε έρθει για την παρέλαση LGBT Υπερηφάνειας, όπως κονκάρδες,σκουλαρίκια, rainbow βραχιόλια κτλπ.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο