Artists for Athens Pride

15/12/2009

ARTISTS FOR ATHENS PRIDE II
Έκθεση  – Δημοπρασία υπέρ του Athens Pride
 
Επιμέλεια: Andrea Gilbert  
Κοκτέιλ & Δημοπρασία: Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010, 20.00-22.00
Είσοδος: €10 δωρεά στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας «Athens Pride»
Υποδοχή: Περδίκα 6 (πίσω από την Ιάσονος), 104 36 Αθήνα 
Διάρκεια  έκθεσης: 2 – 13 Φεβρουαρίου 2010
Ώρες  λειτουργίας: Τρίτη  έως Παρασκευή 12.00-20.00 & Σάββατο 12.00-17.00 
 
      Η γκαλερί The Breeder με μεγάλη χαρά σάς προσκαλεί  στην δεύτερη ετήσια έκθεση και δημοπρασία έργων σύγχρονης τέχνης, τα έσοδα της οποίας θα πάνε εξ ολοκλήρου για την υποστήριξη του Athens Pride. Πληροφορίες για την έκθεση του 2009 μπορείτε να βρείτε στο www.athenspride.eu/afap/
 
      Φέτος, στους 22 καλλιτέχνες που δώρισαν  αφιλοκερδώς σημαντικά έργα, συμπεριλαμβάνονται αξιόλογοι ξένοι, Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, καθώς και μερικοί από τους πιο αναγνωρισμένους δημιουργούς της ελληνικής εικαστικής σκηνής. Αντιπροσωπεύονται καταξιωμένοι καλλιτέχνες μέχρι και ανερχόμενα αστέρια που έχουν τύχει διεθνούς αναγνώρισης με ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές στις μεγαλύτερες εικαστικές διοργανώσεις, όπως οι Μπιενάλε της Αθήνας, της Βενετίας, της Αλεξάνδρειας, του Sao Paulo, κ.α., ενώ έργα τους βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές σε όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες χρησιμοποιούν πρακτικές που καλύπτουν κάθε σύγχρονη εικαστική μορφή: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, σχέδιο, βίντεο-animation, κολλάζ, μεταξοτυπία και ψηφιακές τεχνικές.   
 
      Η έκθεση-δημοπρασία «Artists for Athens Pride», εκτός  από υποδειγματική ανασκόπηση σύγχρονης τέχνης, προσφέρει σε φιλότεχνους και συλλέκτες τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ποιοτικά έργα σε εξαιρετικές τιμές, και συγχρόνως να υποστηρίξουν το κοινωνικό έργο του Athens Pride.  
 
 
Έργα  προσέφεραν οι καλλιτέχνες:
 
Στιβ  Γιαννάκος, Zoë Charlton, Χρήστος Δεληδήμος, Χριστίνα Δημητριάδη, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Κατερίνα Κανά, Em Kei, Jeremy Kost, Kalup Linzy, Τέο Μιχαήλ, Ντόρα Οικονόμου, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μαρία & Ντόρα Παπαδημητρίου, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Poka-Yio, Γιώργος Σαπουντζής, Scott Treleaven, Sharon Thomas, Νίκος Χαραλαμπίδης, Πέτρος Χρυσοστόμου και Μανταλίνα Ψωμά.
 
Τους ευχαριστούμε θερμότατα!   
 
Λίγα  λόγια για την  επιμελήτρια:
Η Andrea Gilbert κατάγεται από τη Νέα  Υόρκη, είναι κριτικός τέχνης και  επιμελήτρια εκθέσεων, και ζει  και εργάζεται στην Αθήνα από  το 1989. Έχει επιμεληθεί μεγάλες διεθνείς ομαδικές εκθέσεις (SKIN, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Magic, vamiali’s γκαλερί) και πολλές ατομικές. To 2008 οργάνωσε την έκθεση «Ιστορία μου, αμαρτία μου… Μια Οπτική Εξιστόρηση της LGBT Ζωής στην Ελλάδα» στο Spilioti Projects. Το 2009 οργάνωσε την πρώτη εκδοχή του Artists for Athens Pride στην γκαλερί The Breeder. Κείμενά της δημοσιεύονται σε καταλόγους, στον ξένο τύπο και στη στήλη της στη εφημερίδα «City Uncovered».   
 
Παράλληλα, δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο του LGBT ακτιβισμού και είναι υπεύθυνη για θέματα αντισημιτισμού στο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Συμμετέχει στη διοργάνωση του Athens Pride από την έναρξη του το 2005, και είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του από το 2006. Επιπλέον είναι μέλος του Δ.Σ. του InterPride (Διεθνής Εταιρία Διοργανωτών Pride ).  

 

Για το Athens Pride 2009 πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο