ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

11/05/2009

26 χρόνια μετά το συνέδριο του ΑΚΟΕ στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας με θέμα: «Σεξουαλικότητες και Πολιτική», το Athens Pride πραγματοποίησε μια επιστημονική ημερίδα με θέμα «Σεξουαλικότητες και Φύλα: Λεσβιακές, Γκέι, Αμφί, Τρανς και Queer Κοινότητες στην Ελλάδα».

Οι εισηγήσεις των ερευνητών – ερευνητριών, οι τοποθετήσεις του κοινού κι η κατάμεστη αίθουσα για πάνω από έξι ώρες απέδειξαν την ανάγκη συνάντησης επιστημονικού και ακτιβιστικού-βιωματικού λόγου. Πρόκειται για έναν διάλογο, που αναδεικνύει τα ζητήματα που βιώνουν και απασχολούν τα lgbt άτομα και συνδράμει στην ορατότητά μας, καθώς και στην καταπολέμηση του σεξισμού και της ομοφοβίας.

Ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί…

Ευχαριστούμε τις ομιλήτριες και τους ομιλητές που συμμετείχαν στην ημερίδα, το Πάντειο Πανεπιστήμιο για την φιλοξενία, τις εθελόντριες και τους εθελοντές του Pride, την Άννα Αποστολλέλη, επιμελήτρια της ημερίδας και την Αλεξάνδρα Χαλκιά, επιστημονική σύμβουλο για τη συνεργασία τους σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας της ημερίδας και φυσικά όλο τον κόσμο που στήριξε με την παρουσία του μια ακόμη εκδήλωση του Athens Pride.

Φιλίππα Διαμάντη, υπεύθυνη διοργάνωσης της ημερίδας για λογαριασμό της οργανωτικής επιτροπής  του Athens Pride.

Μετάβαση στο περιεχόμενο