ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/05/2007

05/06/2007

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride 2007»

«Ο Έρωτας δεν κάνει διακρίσεις. Κάνει τη Διαφορά!» Αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Λεσβιακή, Γκέι, Αμφισεξουαλική και Τρανσεξουαλική (LGBT) Κοινότητα γιορτάζει φέτος τη διαφορετικότητα, το Σάββατο 23 Ιουνίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με την ονομασία «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ATHENS PRIDE 2007».

Πρόκειται για μέρα γιορτής, αλλά και διεκδίκησης των δικαιωμάτων χιλιάδων συμπολιτών μας. Στις ολοήμερες εκδηλώσεις στην πλατεία, καθώς και στην παρέλαση που θα ακολουθήσει, μπορούν να συμμετέχουν όλοι και όλες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, ερωτικού προσανατολισμού ή πολιτικών πεποιθήσεων.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride είναι εμπνευσμένο από το Διεθνές Κίνημα Υπερηφάνειας, που κι αυτό με τη σειρά του έχει τις ρίζες του στην 28η Ιουνίου 1969, όταν οι θαμώνες του μπαρ «Στόουνγολ», στη Νέα Υόρκη, αντιστάθηκαν δυναμικά στη βίαιη εισβολή της αστυνομίας σ’ αυτό.

Από τότε η επέτειος απόκτησε εορταστικό χαρακτήρα, εξαπλώθηκε διεθνώς με την ονομασία Pride (υπερηφάνεια), και ο Ιούνιος καθιερώθηκε ως ο μήνας εορτασμού της επετείου.

Στις δύο προηγούμενες εορταστικές εκδηλώσεις της Αθήνας συμμετείχαν πάνω από 1800 άτομα, κάτι που μας κάνει φέτος να αισιοδοξούμε ότι με τη συμμετοχή των μελών της LGBT κοινότητας, αλλά και όλων όσων την υποστηρίζουν να υπενθυμίσουμε ακόμη πιο δυναμικά ότι όλοι μας έχουμε ίσα δικαιώματα στον τρόπο που αγαπάμε και ζούμε, μακριά από μίσος και επικρίσεις.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ή Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακηρύξει το 2007 ως το «Ευρωπαϊκό Έτος Ίσων Ευκαιριών Για Όλους» με σκοπό την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στα πλεονεκτήματα μιας δίκαιης και αλληλέγγυας κοινωνίας. Επομένως, το έργο του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride είναι πιο επίκαιρο φέτος από ποτέ.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Athens Pride 2007

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο