Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο της Αθήνας

26/06/2013

Έπειτα από αναμονή ευθέτου χρόνου για περαιτέρω εξηγήσεις από τον ίδιο, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθηνάς – Athens Pride απέστειλε στον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη την ακόλουθη επιστολή:

 

20 Ιουνίου 2013

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Athens Pride 2013 και οι χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες που παραβρέθηκαν στην πλατεία Κλαύθμωνος, το Σάββατο, 8 Ιουνίου, έμειναν βαθιά απογοητευμένοι/ες που επιλέξατε να απουσιάσετε από το Φεστιβάλ μας για τρίτη συνεχή χρονιά.

Η μη εμφάνισή σας μας λύπησε ακόμη περισσότερο, επειδή φέτος, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, είχατε δεσμευτεί να δώσετε τον εναρκτήριο χαιρετισμό. Ωστόσο, προς μεγάλη απογοήτευσή μας, το γραφείο σας μας τηλεφώνησε μόλις λίγα λεπτά πριν την άφιξή σας και μας ενημέρωσε, χωρίς να προσφέρει κανένα λόγο, ότι στέλνει μέλος του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να διαβάσει μια δήλωση.


Η παρουσία και τα υποστηρικτικά λόγια σας θα αποτελούσαν ορόσημο για την αναγνώριση και τα δικαιώματα των LGBT ατόμων στη πόλη μας, σε μια εποχή που η ασφάλειά μας στους δρόμους – για να μην αναφέρουμε και την ιδία την ελληνική δημοκρατία! – είναι υπό απειλή.


Στις δημοτικές εκλογές του 2010, αναδειχθήκατε στηριζόμενος σε μια ρητή πλατφόρμα υπέρ του Πράιντ και των LGBT δικαιωμάτων. Μάλιστα ζητήσατε την στήριξή μας, την οποία και σας παρείχαμε και δια της παρουσίας στα ψηφοδέλτιά σας αναγνωρίσιμου μέλους του Φεστιβάλ μας.

 

Δυόμιση χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Δημάρχου, και με την ψήφο των LGBT, η υποστήριξή σας φαίνεται να έχει τελειώσει απλά με την παροχή της Αιγίδας του Δήμου.

 

Βρισκόμαστε πλέον στη δυσάρεστη θέση να πούμε ότι χωρίς τη προσωπική παρουσία σας αλλά και παραπέρα δείγματα έμπρακτης υποστήριξης προς το Φεστιβάλ μας και την LGBT κοινότητα της Αθήνας, αυτή η άλλοτε πολυπόθητη Αιγίδα δεν μας είναι τίποτε πάρα μια κηλίδα από μελάνι.

 

Με τιμή,

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Athens Pride 2013

Andrea Gilbert / Τέλης Ράπτης

Εκπρόσωποι

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο