Αίτηση για ακρόαση από το ΕΣΡ

25/05/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ημερομηνία: 25 Μαΐου 2011


Θέμα: Αίτηση για ακρόαση από το ΕΣΡ

 

Η αφορμή για το φετινό μας σύνθημα ήταν η πολιτική που εφαρμόζει το ΕΣΡ απέναντι σε παρουσίες lbgt θεμάτων σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Για το λόγο αυτό η επιτροπή ζήτησε ακρόαση από το Συμβούλιο του ΕΣΡ με το παρακάτω κείμενο:

Αγαπητέ πρόεδρε και αγαπητά μέλη του ΕΣΡ,

Σας παρακαλούμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε το Συμβούλιό σας για τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα των  λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών, στην οποία ανήκει το Φεστιβάλ μας. Η ενημέρωση αυτή θα παρακαλούσαμε να γίνει με τη μορφή προφορικής ακρόασης κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης του Συμβουλίου σας. Εκτιμούμε, ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε το ΕΣΡ να ενημερωθεί έγκυρα και με διαφάνεια για τα θέματα που απασχολούν την κοινότητά μας, όσον αφορά τον τρόπο και τις συνέπειες παρουσίασης μελών μας ή δραστηριοτήτων μας σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς επίσης θα βοηθούσε και την κοινότητά μας να ενημερωθεί με τον πλέον έγκυρο τρόπο για τις αντίστοιχες θέσεις του Συμβουλίου σας. Θα ήμαστε ευτυχείς, αν μια τέτοια συζήτηση κατέληγε στην αποφυγή επανάληψης περιστατικών διάκρισης εις βάρος μας, η οποία απαγορεύεται από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και από το ίδιο σας το καταστατικό.

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να επισημάνουμε τη διαφωνία μας με αποφάσεις του Συμβουλίου σας με τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο για σκηνές όπου παρουσιάζονται άτομα του ιδίου φύλου να φιλιούνται  ή όπου παρουσιάστηκε η τρανσέξουαλ κυρία Βακαλίδου. Τη διαφωνία μας εκτιμούμε ότι συμμερίζεται και η πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και περιμένουμε την απάντησή σας,

Με εκτίμηση,

Οι εκπρόσωποι Andrea Gilbert και Δημήτρης Τσαμπρούνης

Τηλ. Επ: 6944502529

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο