ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

12/06/2009

Για 5η συνεχή χρονιά διεξάγεται η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride στην πλατεία Κλαυθμώνος, φέτος κάτω από το σύνθημα «100% ΙΣΟΤΗΤΑ». Για τη μεγαλύτερη εκδήλωση της LGBT κοινότητας στην Αθήνα ετοιμάσαμε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα πιο πλούσιο από κάθε προηγούμενη χρονιά, ενώ αναμένουμε την παρουσία σας για μια ακόμη πιο δυναμική παρέλαση

Έναρξη κεντρικής εκδήλωσης: 10.00

Από το πρωί ελάτε να γνωρίσετε τις οργανώσεις, τους φορείς και τα ΜΜΕ που στηρίζουν την προσπάθειά μας στα 40 και πλέον περίπτερα, όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά. Την εκδήλωση θα συνοδεύουν οι ρυθμοί των DJs Red Bike και Lillybillies. Επισκεφτείτε τα περίπτερα του Athens Pride, ενημερωθείτε και στηρίξτε οικονομικά, αλλά κυρίως με την παρουσία σας το φετινό Athens Pride.

Επίσημη έναρξη και χαιρετισμοί: 17.00

Έχουμε την τιμή φέτος την έναρξη του Φεστιβάλ μας να κάνει ένας πρωτοπόρος του κινήματος και ιστορικό μέλος του ΑΚΟΕ, ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος. Θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από LGBT οργανώσεις καθώς και από την αποστολή του Sofia Pride.  

Glitterbanditz: 17.30

Oι αγαπητοί μας Glitterbanditz, «υπεύθυνοι» για τον ιδιαίτερο παλμό της περσινής παρέλασης, θα είναι το πρώτο ζωντανό σόου της ημέρας. Ανανεωμένοι και κεφάτοι, περιμένουμε να προετοιμάσουν το ρυθμό της παρέλασης, στην οποία θα συμμετάσχουν και πάλι πάνω σε άρμα.
 
ΠΑΡΕΛΑΣΗ: 18.00

31 χρόνια rainbow σημαίας – 31 μέτρα rainbow σημαίας

Όπως κάθε χρόνο, η αποκορύφωση του ετήσιου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. Φέτος περιμένουμε μια ακόμη πιο δυναμική παρουσία

στο δρόμο, για να δηλώσουμε με το δικό μας πολύχρωμο τρόπο «100% ΙΣΟΤΗΤΑ». Θα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε τη νέα φαντασμαγορική σημαία μας, μήκους 31μ, όσα και τα χρόνια από το λανσάρισμά της.

Η υποστήριξη της Athens Biennial

Φέτος την παρέλαση υποστηρίζει και η Athens Biennial, η οποία θα συμμετάσχει με την δράση και το άρμα του εικαστικού Άγγελο Πλέσσα, “Monument to Internet hookups”.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πάρτυ: 19.45

Την πορεία υποδέχονται όπως και πέρσι το γυναικείο συγκρότημα Berlin Brides. Τη σκυτάλη παίρνει ο Τζίμης Πανούσης.

Live DJ set: 20.30

Το πιο κεφάτο πάρτυ της πόλης σε ανοιχτό χώρο ξεκινάει με την DJ Sissy Stardust και τον DJ Crystal Zero

TAGERIA IN CONCERT!: 21.30

Τα «ταγέρια» του Κωνσταντίνου Ρήγου συμμετέχουν με 12 άτομα επί σκηνής σε μια παραγωγή ειδικά φτιαγμένη για το φετινό Athens Pride!

Live DJ set: 22.00

Sissy Stardust και Crystal Zero και πάλι επί σκηνής

Drag Shows από τις ΚΟΥΚΛΕΣ και GAZAN’S: 22.45

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν φέτος τα Drag Shows. Απολαύστε το μοναδικό σόου που προσφέρει το κλαμπ «Κούκλες» και τις Gazan’s.  

Κλήρωση Λαχειοφόρου: 23.15

Πληροφορίες για τη λαχειοφόρο θα διανέμονται στην πλατεία καθ όλη τη διάρκεια της μέρας

DJ Olia

Το πρόγραμμα πάρτυ συνεχίζει και κλείνει με τη DJ Olia
 
Το κέφι κι η διάθεση για πάρτυ συνεχίζεται μετά την πλατεία νύχτα στo after Pride party στο S-cape Army Academy Ιερά Οδός & Μ. Αλεξάνδρου 139, Γκάζι

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε φέτος στην γκαλερί Τhe Breeder, η οποία με τη συγκλονιστική της προσφορά μιας σιωπηλής δημοπρασίας με πρωτοκλασάτους Έλληνες κι Ελληνίδες καλλιτέχνες, με οργάνωση και επιμέλεια της τεχνοκριτικού Andrea Gilbert, διευκόλυνε σημαντικά τη φετινή εύρεση πόρων του Φεστιβάλ.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οικονομικός  αρωγός στο Athens Pride γίνεται και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕEΛΠΝΟ). Ελπίζουμε στο μέλλον και σε περαιτέρω δημιουργικές συνεργασίες με την υπηρεσία αυτή, αναφορικά με την ενημέρωση για ΣΜΝ ειδικά στοχευμένη στην κοινότητά μας.
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο