ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΨΑΡΙΑΝΟΥ

27/09/2007

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27 Σεπτεμβρίου 2007

Ο κύριος Ψαριανός μας εξέπληξε στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που αφορούν σεξουαλικό προσανατολισμό. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον κ. Θοδωράκη, όταν αναφέρθηκε σε “ομοφυλόφιλα ζευγάρια”, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι απόλυτο το δικαίωμα να διαλέγει με ποιον θα το κάνει. Δηλαδή προς Θεού. Αλλά όχι να μάς αυτώσουνε κιόλας. Υπάρχει ένας ρεβανσισμός. Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε».

Είναι λυπηρό να διαπιστώνουμε ταυτότητα απόψεων του κ. Ψαριανού με ακραία ομοφοβικές αντιλήψεις, που θέλουν γκέι κυκλώματα να καθορίζουν διαφόρους χώρους. Εμείς ως Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας –Athens Pride έχουμε να αντιπαραθέσουμε τις εκατοντάδες χαμηλόμισθων και αφανών εργαζομένων στα ΜΜΕ, που τυχαίνει να είναι λεσβίες ή γκέι, αμφί ή τρανς γυναίκες και άντρες, και οι οποίοι/ οποίες συχνά ζουν με το φόβο της αποκάλυψης της σεξουαλικής τους προτίμησης. Έχουμε επίσης να σημειώσουμε, ότι κανένα ΜΜΕ εκτός κοινότητας δεν δέχτηκε να γίνει χορηγός επικοινωνίας στο “Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας”, το κορυφαίο δημόσιο γεγονός της κοινότητάς μας, ενώ όλα τα κανάλια επέβαλαν απόλυτη σιωπή γύρω από αυτό, μην παρέχοντας την στοιχειώδη δημοσιογραφική κάλυψη που άρμοζε σε ένα γεγονός τέτοιας σημασίας. Με εξαίρεση ενός σημαντικού κομματιού εφημερίδων και δικτυακών τόπων με κεντροαριστερή κατεύθυνση, τα ΜΜΕ εξακολουθούν να αποκρύπτουν σκανδαλωδώς την ύπαρξή μας, τις διακρίσεις που υφιστάμεθα και τα αιτήματά μας, ενώ αναδεικνύουν το θέμα του ομοερωτισμού μόνον όταν θεωρούν ότι προσφέρεται για τον σκανδαλισμό της κοινής γνώμης.

Ο κ. Ψαριανός και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ηθική υποχρέωση να ανακαλέσουν και να ζητήσουν συγνώμη από μια ομάδα ανθρώπων, η οποία στην Ελλάδα εξακολουθεί να δέχεται καθημερινά διακρίσεις. Δηλώσεις σαν αυτές δίνουν άλλωθι για παντός είδους ομοφοβικές επιθέσεις, λεκτικές και μη.

 

 

Η επιτροπή του Athens Pride

Μετάβαση στο περιεχόμενο