ΔΤ της ΟΛΚΕ για τη διένεξη Σεραφείμ Πειραιώς- γκέι ακτιβιστή

18/01/2009

Η Κυβέρνηση Επιμένει Στις Διακρίσεις

Η ΟΛΚΕ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για τη δικαστική διένεξη μεταξύ του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και του γκέι ακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά. Το Athens Pride προσυπογράφει αυτό το δελτίο τύπου και θα συμπαρασταθεί στο Λύο Καλοβυρνά με όποιο τρόπο μας ζητηθεί:

ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μη κερδοσκοπικό σωματείο
αρ. απ: 4126/2004
ΤΣΑΜΑΔΟΥ 13, 10683 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 6947434353

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 5 Φεβρουαρίου εκδικάζεται η αγωγή που κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του gay ακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά και του σωματείου για το HIV/AIDS Σύνθεση, αξιώνοντας 1 εκατομμύριο ευρώ ως ηθική αποζημίωση, επειδή ο κ. Καλοβυρνάς στηλίτευσε τη στάση του μητροπολίτη για την δολοφονία του ηθοποιού Ν. Σεργιανόπουλου και για την ομοφυλοφιλία γενικότερα.

Ο μητροπολίτης Σεραφείμ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι gay είναι «ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων» και ότι ο Ν. Σεργιανόπουλος «είναι ο ίδιος υπαίτιος για τη δολοφονία του», επειδή φέρεται να πίεσε το δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος, ο «ανίσχυρος» δολοφόνος, ταράχτηκε επειδή δεν είναι «τέτοιος» κι έτσι μαχαίρωσε τον ηθοποιό 20 φορές για να αμυνθεί.

Οι gay, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ στην Ελλάδα είναι νόμιμα θηράματα. Η ρητορική μίσους εναντίον της ομοφυλοφιλικής κοινότητας δεν τιμωρείται. Αρκετοί πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, κάποιοι δημοσιογράφοι και άλλα δημόσια πρόσωπα επανειλημμένες φορές προσβάλλουν βάναυσα τους gay και τις λεσβίες, χωρίς καμία θεσμική ή νομική συνέπεια.

Η ΟΛΚΕ εκφράζει την στήριξή της στο Λύο Καλοβυρνά και την Σύνθεση και επαναλαμβάνει ότι είναι πάγιο αίτημά της η κάλυψη του υπάρχοντος νομικού κενού με την επέκταση του νόμου 927/1979, ώστε αυτός να περιλαμβάνει και να προστατεύει τους gay, τις λεσβίες, τους/τις αμφισεξουαλικούς/ες και τα τρανσεξουαλικά άτομα της Ελλάδας από κηρύγματα μίσους, προπαγάνδα περιθωριοποίησης, προσβολές, άμεσες ή έμμεσες προτροπές χρήσης βίας εναντίον μας. Εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας ότι με τη μείωση των κηρυγμάτων μίσους θα μειωθούν και τα εγκλήματα μίσους.

Αθήνα 16 Ιανουαρίου 2009
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο