ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

19/05/2009

Η κοινότητά μας έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. Έχει πετύχει ορατότητα στην κοινωνία κι έχει θέσει τα αιτήματά της στην πολιτική ατζέντα. Επίσης  αντιδρά άμεσα στις ομοφοβικές παρακρούσεις, είτε με νομικά και θεσμικά μέσα, είτε με αυθόρμητες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας (Το «φιλί» της Λυρικής, ομοφοβική επίθεση στα Εξάρχεια κλπ). Με την αυξημένη συμμετοχή στο περσινό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας η κοινότητά μας έδειξε ότι και αριθμητικά γίνεται μια υπολογίσιμη φωνή, ολοένα πιο δυνατή.

Αυτά είναι μόνον η αρχή.

Εξακολουθούμε και ζούμε σε μια χώρα όπου ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο αναμφισβήτητα εκφράζεται στη σημερινή κυβέρνηση, κωφεύει στα αιτήματα της κοινότητάς μας. Τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν έχει προωθηθεί τίποτα σε νομικό επίπεδο που να προάγει την ισότητα για άτομα με ομοερωτικό προσανατολισμό ή διαφυλικά άτομα, αλλά η νομοθετική και δικαστική εξουσία της χώρας έχουν προχωρήσει σε προκλητικές ενέργειες διακρίσεων σε βάρος μας. Κορυφαία παραδείγματα αποτελούν η παρέμβαση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και του Γενικού Εισαγγελέα για τους δύο γάμους ομόφυλων ζευγαριών πριν ένα χρόνο, παραβιάζοντας κάθε έννοια ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και των δικαστών, όσο και το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο αποκλείει τα ζευγάρια του ίδιου φύλου κι αποτελεί αρνητική πρεμιέρα στην Ευρώπη. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί η αναμενόμενη απόφαση του Δικαστηρίου της Ρόδου που κηρύσσει τους γάμους ανυπόστατους. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το νομοσχέδιο 3304/2005, το οποίο όμως είναι εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας και για το οποίο η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή.

Εμείς, ως λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και τρανσεξουαλικές γυναίκες και άντρες, διεκδικούμε την απόλυτη ισότητα, την οποία εγγυάται το ίδιο το σύνταγμα.

Ελάτε να στηρίξετε τη φετινή κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride, να παρελάσουμε μαζί πίσω από τα άρματα ή δίπλα στη σημαία και να διασκεδάσουμε στο πιο κεφάτο πάρτυ & σόου της πόλης σε ανοιχτό χώρο. Ας διατρανώσουμε:

100% Ισότητα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Από τις 10.00 σας περιμένουν στην πλατεία Κλαυθμώνος οι οργανώσεις, οι φορείς και τα ΜΜΕ που στηρίζουν το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας- Athens Pride. Σας περιμένουν 40 περίπτερα με ενημερωτικό υλικό και πολλά αναμνηστικά. Όλη τη μέρα, η πλατεία ντυμένη στα χρώματα του ουράνιου τόξου θα γιορτάζει την Περηφάνια. Το βράδυ απολαύστε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και διασκεδάστε στο πάρτυ. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας.


 10:00 DJ Red Bike


13:00 DJ Lillybillies


17:00 Έναρξη Φεστιβάλ – Χαιρετισμοί


17:30 Glitterbanditz


18:00  ΠΑΡΕΛΑΣΗ – PARADE


19:45 Berlin Brides


20:15 ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ


20:30 DJ Sissy Stardust


21:30 TAGERIA IN CONCERT! – Κωνσταντίνος Ρήγος


22:00 DJ Crystal Zero


22:45 Drag Shows από τις ΚΟΥΚΛΕΣ και GAZAN’S


23:15 Κλήρωση Λαχειοφόρου


23:30 DJ Olia


After-Pride Party στο S-cape Army Academy, Ιερά Οδός & Μ. Αλεξάνδρου 139, Γκάζι 

 
Μετάβαση στο περιεχόμενο