ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 04/07/09

30/06/2009

Το αντιρατσιστικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πάρκο Πάρκο Ειρήνης Ρέντη. Πληροφορίες για την πρόσβαση εδώ:

http://www.antiracistfestival.gr/prosvasi
 
Δράση δρόμου το Σάββατο 4 Ιουλίου

Αγαπητοί  αναγνώστες, με αφορμή το 14ο  αντιρατσιστικό φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί  3, 4 και  5 Ιουλίου, η Πρωτοβουλία Νέων  ΟΛΚΕ  (Ομοφυλοφιλική  Λεσβιακή Κοινότητα  Ελλάδος) διοργανώνει δράση δρόμου στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου  4 Ιουλίου.  Η δράση δρόμου είναι μία ακτιβιστική δράση κατά την οποία,  ζευγάρια γκέι και λεσβιών εκδηλώνουν δημόσια τον έρωτα τους  (περπατάνε κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, δίνουν φιλιά κλπ), ενώ μία ομάδα τους ακολουθεί αναμιγμένη με το πλήθος, και παρακολουθεί τις αντιδράσεις του κόσμου. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του κόσμου σε ένα out ζευγάρι, και νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας , και τον σύντροφο μας, όταν αντιληφθούμε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζουμε.  Η ΠΝΟΛΚΕ λοιπόν περιμένει νέους να έρθουν ,να συμμετέχουν στην δράση μας (σαν κοινό που θα παρακολουθεί), να συζητήσουμε για θέματα που μας αφορούν  , καθώς και στο τέλος να ανταλάξουμε τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από την δράση και να γνωρίσετε τι είναι η ΠΝΟΛΚΕ. Θα συναντηθούμε στην πλατεία Συντάγματος θα τα πούμε εκεί (σταθμός Σύνταγμα με το Μετρό). Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο email  : [email protected] , για όσους θέλουν μετά την δράση θα πάμε όλοι μαζί στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ, η τιμή εισόδου για το φεστιβάλ είναι 6 ευρώ.
 
 
Εργαστήρι με θέμα τον σεξισμό και την ομοφοβία στο κίνημα την Κυριακή 5 Ιουλίου

Την Κυριακή 5 Ιουλίου και ώρα 7.30, στα πλαίσια του  14oυ αντιρατσιστικού φεστιβάλ, η ομάδα στην πρίζα διοργανώνει εργαστήρι με θέμα τον σεξισμό και την ομοφοβία στο κίνημα. Η συζήτηση δεν θα έχει εισηγητές, γιατί πιστεύουμε ότι όλες και όλοι έχουμε βιώσει τέτοια περιστατικά, και έχουμε πολλά να πούμε, παραπέμπουμε όμως στα κείμενα που γράφτηκαν μετά τον Δεκέμβρη (τα οποία έχουμε σε λίνκ, στο τέλος του κειμένου). Αυτή είναι μια κουβέντα που θέλουμε να ανοίξει εδώ και καιρό, αυτή την χρονιά όμως νομίζουμε ότι είναι η σωστή ώρα, καθώς θα ακολουθήσουμε την συνέχεια των αντιδράσεων για το σύνθημα «μπάτσοι μουνιά», και τις συζητήσεις που άνοιξε σε επίπεδο δημοσιεύσεων, κειμένων, αφισών κτλ.

 Αν για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η πατριαρχία αγκαλιάζει το κεφάλαιο, ότι η ματσίλα φλερτάρει με τον φασισμό, πόσο ξεκάθαρο είναι αυτό στους / στις συντρόφους μας; Και σε καταστάσεις κρίσης, πως μπορείς να διασφαλίσεις ότι η ανάγκη για συγκεκριμένες μορφές πάλης δεν θα κατατροπώσει τα προτάγματα για τα οποία πολεμάμε, όπως τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, τον αντισεξισμό. Γιατί να είναι ανεκτό σε καιρούς «πολέμου» να κάνουμε όσα πασχίζουμε να νικήσουμε σε καιρούς «ειρήνης»; Στην κουβέντα αυτή ελπίζουμε να δούμε εκτός από «τους δικούς μας» και συντρόφους που έχουν διαφορετική άποψη!

Με pride

Στην πρίζα
 
http://indy.gr/analysis/ar3c7idia-eksegersi-syntrofoi-3

http://indy.gr/analysis/ta-moynia-mas-einai-omorfa-ta-agapame-kai-den-ta-3c7arizoyme-se-kanena-mpatso-3

http://indy.gr/analysis/i-ayto-katastrof-einai-dimioyrgia-2

Μετάβαση στο περιεχόμενο