Queer Food Identities

Queer Food Identities ΙούνιοςΙούν 17 2022 18:30Νορμανού 3, Αθήνα, Ελλάδα
Συζήτηση

«Πες μου τι τρως και θα σου πω τι είσαι», έγραψε ο Brillat-Savarin τον 18ο αιώνα.

Είμαστε αυτό που τρώμε, και είμαστε αυτό που δεν τρώμε. Αλλά τρώμε τόσα διαφορετικά φαγητά! Έχουν κάποια σημασίαq Τα φαγητά που επιλέγουμε, μαγειρεύουμε και τρώμε αντιπροσωπεύουν το τι είμαστε. Εκφράζουμε τον εαυτό μας και την ταυτότητά μας μέσω των επιλογών που κάνουμε. Το φαγητό μπορεί να είναι “καλό” και “κακό”, “αηδιαστικό” και “απολαυστικό”, “απλό” και “αξιοσημείωτο”, και όλα αυτά μας βοηθούν να ανακαλύψουμε κομμάτια του εαυτού μας και της θέσης μας στον κόσμο. Υπάρχουν τόσα πολλά στερεότυπα γύρω από το queer φαγητό –και την queer ταυτότητα! Τα rainbow cupcakes είναι διασκεδαστικά, αλλά δεν είμαστε μόνο αυτό! Δεν αρέσουν σε όλες τις γυναίκες οι σαλάτες. Δεν αρέσει σε όλους τους άντρες το κρέας. Δεν είναι όλες οι ομοφυλόφυλες γυναίκες vegan, χορτοφάγοι και δεν προτιμούν όλοι οι ομοφυλόφυλοι άντρες χρωματιστά κοκτέιλ.

Ας σπάσουμε τα στερεότυπα!

Εκφράστε την queer ταυτότητά σας με το να μοιραστείτε φωτογραφίες και ιστορίες γύρω από τα δικά σας φαγητά, απαντώντας στην ερώτηση «τι είναι queer φαγητό για σας». Αλλά τι σημαίνει αυτό; Σκεφτείτε, αν η queer ταυτότητά σας ήταν ένα φαγητό, ποιο θα ήταν αυτό; Μπορεί να είναι οτιδήποτε, κάτι που τρώτε καθημερινά γιατί σας εκφράζει, κάτι που φάγατε εκείνη την πρώτη φορά που μοιραστήκατε την ταυτότητά σας με κάποιον, κάτι με το οποίο μεγαλώσατε και μισείτε. Μπορεί να είναι μια απλή σοκολάτα από το περίπτερο ή το γαστρονομικό δείπνο που απολαύσατε σε κάποια γιορτή΄μπορεί να είναι το έτοιμο φαγητό από το μαγαζάκι της γειτονιάς σας όπου αισθάνεστε πάντα ότι σας αποδέχονται για αυτό που είστε. Το φαγητό που τρώτε όταν αισθάνεστε μοναξιά. Το φαγητό που μαγειρεύετε για τους ανθρώπους που σας αγαπούν χωρίς όρους.

Μοιραστείτε μαζί μας, και εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας όλες αυτές τις φωτογραφίες και ιστορίες γύρω από το φαγητό και ας δημιουργήσουμε μαζί τη δική μας queer food culture!
Ελάτε σε μια διαδραστική κουβέντα, σε έναν ασφαλή και διασκεδαστικό χώρο που μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα την queer ταυτότητά σας, μέσω του φαγητού και να δούμε όλοι ότι έχουμε πολλά περισσότερα κοινά απ’ ότι νομίζαμε.

Τοποθεσία

The Project Gallery, Νορμανού 3, Αθήνα, Ελλάδα

Οδηγίες χάρτη

Πληροφορίες για το χώρο

www.theprojectgallery.gr
Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια, διαθέτει ευρύχωρες τουαλέτες αλλά όχι αναπηρικές. 300μ. από τον σταθμό του μετρό Μοναστηράκι

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org

Μετάβαση στο περιεχόμενο