Εξερευνώντας τη συναίνεση

Εξερευνώντας τη συναίνεση ΙούνιοςΙούν 16 2022 19:00Κεραμεικού 28, Αθήνα, Ελλάδα
Εργαστήριο

Πώς να βγάλεις άκρη με τα μηνύματα του βλέμματος, το άγγιγμα, την άδεια να προχωρήσεις και τα όρια. Ειδικά για queer σώματα σε ένα εργαστήριο που σε βοηθά να κατανοήσεις τις επιθυμίες σου, καθώς και να επικοινωνήσεις αυτες σε άλλα άτομα, να δημιουργήσεις διαδικασίες συναίνεσης για κάθε είδους σωματικό άγγιγμα, λεκτική επικοινωνία και σεξουαλικές συνευρέσεις.

Φορείς υλοποίησης: Vajajay Collective, Waking Life Festival, Skinship Berlin

Το εργαστήρι είναι μέρος της γενικότερης θεματικής "Απειλούμενες Ταυτότητες, Ρευστό Έδαφος"
Ένας ασφαλής χώρος μπορεί να υπάρχει αφηρημένα, όπως κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για ένα ευαίσθητο θέμα, ή σε φυσική μορφή όπως μια ιδιωτική αίθουσα συνεδριάσεων. Ένας ασφαλής χώρος είναι ένα περιβάλλον στο οποίο ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται σίγουρο ότι δεν θα εκτεθεί σε διακρίσεις, παρενόχληση ή οποιαδήποτε συναισθηματική ή σωματική βλάβη. Απόλυτα ασφαλείς χώροι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε να επιτύχουμε είναι να τους κάνουμε πιο ασφαλείς από ό,τι είναι. Ο κόσμος δεν υπήρξε ποτέ ένας ασφαλής χώρος για την queer κοινότητα, ωστόσο συμμετέχουμε σιγά-σιγά στη δημιουργία των κόσμων στους οποίους θα θέλαμε να κατοικούμε. Όλα βασίζονται στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε μεταξύ μας καθώς και με τους ετεροπροσδιοριζόμενους ανθρώπους και χώρους. Καθώς χτίζουμε αυτόν τον νέο κόσμο σε ρευστό έδαφος, με συνεχείς πολιτικές και πολιτισμικές αλλαγές, καλούμε όλες τις απειλούμενες ταυτότητες να αποκτήσουν το χάος, να ευλογήσουν το χάος και να σκοντάψουν μαζί μέσα από δακτυλίους φωτιάς και σκοτεινή σάτιρα, για να βρούμε τρόπους να προστατεύσουμε το ένα το άλλο, να χτίσουμε τη δύναμη και την αγέρωχη συλλογική αντοχή. Εξερευνάμε τους τρόπους αλληλενδυνάμωσης για την επιβίωση μέσα από θύελλες σεξουαλικής επιθετικότητας, βίας και τραύματος. Η εξερεύνηση αυτή συντελείται σε εφήμερες εγκαταστάσεις, ανακαταλήψεις χώρων, αντάρτικο τέχνης, μαθησιακό υλικό, εργαστήρια, ομιλίες, εκπαιδεύσεις, ζινς, ψηφιακή τέχνη, σωματικές πρακτικές, κοινοτικές συναντήσεις και με όποιο άλλο μέσο ονειρεύεσαι. Το Communitism είναι μια ανοιχτή κοινότητα δημιουργικών επαγγελματιών. Αναζωογονεί εγκαταλελειμμένα ή υπολειτουργούντα κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς, μετατρέποντάς τα σε πολιτιστικά κοινά που εμπιστεύονται και διαχειρίζονται ενεργές κοινότητες. Εμπιστεύεται την τέχνη ως μεθοδολογία για να καλέσει τους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να δρουν ως άτομα σε κοινές πρακτικές, για να υπερβούν την ενεργό ιδιότητα του πολίτη.

εικαστικό κομιουνιτισμ

Τοποθεσία

communitism, Κεραμεικού 28, Αθήνα, Ελλάδα

Οδηγίες χάρτη

Πληροφορίες για το χώρο

https://communitism.space
Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια μόνο στο ισόγειο, ενώ αντίστοιχα δεν είναι προσπελάσιμος ο 1ος όροφος. Δεν υπάρχει αναπηρική τουαλέτα. Απέχει 400μ. από τον σταθμό Μεταξουργείο του μετρό

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org

Μετάβαση στο περιεχόμενο