Διπλωμάτες 32 χωρών υποστηρίζουν το Athens Pride 2018

07/06/2018

Οι διπλωμάτες και το προσωπικό των Πρεσβειών και Αντιπροσωπειών των χωρών: Αλβανία, Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουρουγουάη, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία, Χιλή, και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα εκφράσουν εκ νέου την υποστήριξή τους για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride και την παρέλαση το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της ημέρας.

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το φετινό Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος – την καρδιά της πόλης.

 

Το σύνθημα του φετινού Athens Pride – «Παρούσα» – εκφράζει την ιδέα πως όλα τα άτομα είναι ευπρόσδεκτα να δηλώσουν το παρόν, ανεξάρτητα από την έκφραση του φύλου τους. Επομένως, υπογραμμίζει τη σημασία της αναγνώρισης και του σεβασμού του πλήρους φάσματος των ανθρώπινων εμπειριών. Οι χώρες μας υποστηρίζουν σθεναρά τα δικαιώματα όλων των LGBTQI ατόμων ως μέρος της δέσμευσής μας στα ανθρώπινα δικαιώματα. Όπως το Athens Pride, έτσι και εμείς αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που εκτιμά την αλληλεγγύη και το σεβασμό προς κάθε άτομο, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό του προσανατολισμό, την ταυτότητα ή/και την έκφραση φύλου του.

Οι ετήσιες εκδηλώσεις LGBTQI πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, συνήθως τον Ιούνιο. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν σκοπό να επιβεβαιώσουν την ισότητα και την αξιοπρέπεια όλων των ατόμων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο