Τι με αποκλείει από το Pride;

Αφίσα εκδήλωσης στο πλαίσιο του Athens Pride Week με χακί φόντο

09/06/2021

12:00 / 15:00

Χώρος

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων


Πειραιώς 100

Τι με αποκλείει από την κουλτούρα και την κοινωνική ζωή; Η δράση αυτή θα φέρει σε διάλογο και αλληλοϋποστήριξη θηλυκότητες που θα επαναπροσδιορίσουν μαζί τα χαρακτηριστικά μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας ξεκινώντας από ένα συμπεριληπτικό Pride.

Η βάση της παράδοσης συναντάται συχνά στον κοινωνικό αποκλεισμό. Η έννοια της παράδοσης συνδέεται στενά με την πατριαρχία, καθώς και την κρατική ατζέντα υπέρ της σεξουαλικής αναπαραγωγής και της πυρηνικής οικογένειας. Στόχος μας είναι η αναδιαμόρφωση εθίμων κατά κανόνα και παραδοσιακά *αντρικών* που αποκλείουν *θηλυκότητες*. Ως τέτοιο έθιμο θα εξετάσουμε το Pride και ως συμμετέχουσες θα γίνουμε συν-δημιουργοί και θα προτείνουμε μια νέα κατεύθυνση και μορφή. Καλούμε *θηλυκότητες* που θέλουν να μιλήσουν για εμπειρίες αποκλεισμού και να δημιουργήσουν μια νέα συνθήκη όπου είμαστε όλες ορατές και καλοδεχούμενες. Η εκδήλωση θα έχει μορφή εργαστηρίου, θα ξεκινήσουμε με σύντομη συζήτηση κι έπειτα ένα brainstorm πρακτικών/καλλιτεχνικών προτάσεων για μια νέα συνθήκη του Pride!

Είτε δρώμενο, ένα ομαδικό ημερολόγιο, μια φωτογράφιση, είτε να κάψουμε τα *σουτιέν* μας, άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και έλα να χτίσουμε τις βάσεις για διάλογο, διαπροσωπική στήριξη και ένα ισχυρό αίσθημα χειραφέτησης.

  • Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μηχανουργείο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
  • Facebook event

♿ Η αίθουσα είναι προσβάσιμη, διαθέτει αναπηρικές τουαλέτες και parking. Απέχει 200 μ. από τo μετρό “Κεραμεικός”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο