Τι με αποκλείει από το Pride;

Αφίσα εκδήλωσης στο πλαίσιο του Athens Pride Week με χακί φόντο

Αν η εκδήλωση απαιτεί κράτηση θέσης (δωρεάν), παρακαλώ επιλέξτε το εικονίδιο με το ημερολόγιο και κάντε κράτηση, επιλέγοντας την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει και συμπληρώνοντας όνομα και ένα έγκυρο email. Τα στοιχεία αυτά τηρούνται μόνο για την κράτηση θέσης και δεν θα λάβετε άλλη επικοινωνία από το Athens Pride ή τρίτα μέρη.

09/06/2021

12:00 / 15:00

Χώρος

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων


Πειραιώς 100

Τι με αποκλείει από την κουλτούρα και την κοινωνική ζωή; Η δράση αυτή θα φέρει σε διάλογο και αλληλοϋποστήριξη θηλυκότητες που θα επαναπροσδιορίσουν μαζί τα χαρακτηριστικά μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας ξεκινώντας από ένα συμπεριληπτικό Pride.

Η βάση της παράδοσης συναντάται συχνά στον κοινωνικό αποκλεισμό. Η έννοια της παράδοσης συνδέεται στενά με την πατριαρχία, καθώς και την κρατική ατζέντα υπέρ της σεξουαλικής αναπαραγωγής και της πυρηνικής οικογένειας. Στόχος μας είναι η αναδιαμόρφωση εθίμων κατά κανόνα και παραδοσιακά *αντρικών* που αποκλείουν *θηλυκότητες*. Ως τέτοιο έθιμο θα εξετάσουμε το Pride και ως συμμετέχουσες θα γίνουμε συν-δημιουργοί και θα προτείνουμε μια νέα κατεύθυνση και μορφή. Καλούμε *θηλυκότητες* που θέλουν να μιλήσουν για εμπειρίες αποκλεισμού και να δημιουργήσουν μια νέα συνθήκη όπου είμαστε όλες ορατές και καλοδεχούμενες. Η εκδήλωση θα έχει μορφή εργαστηρίου, θα ξεκινήσουμε με σύντομη συζήτηση κι έπειτα ένα brainstorm πρακτικών/καλλιτεχνικών προτάσεων για μια νέα συνθήκη του Pride!

Είτε δρώμενο, ένα ομαδικό ημερολόγιο, μια φωτογράφιση, είτε να κάψουμε τα *σουτιέν* μας, άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και έλα να χτίσουμε τις βάσεις για διάλογο, διαπροσωπική στήριξη και ένα ισχυρό αίσθημα χειραφέτησης.

  • Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μηχανουργείο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
  • Facebook event

♿ Η αίθουσα είναι προσβάσιμη, διαθέτει αναπηρικές τουαλέτες και parking. Απέχει 200 μ. από τo μετρό “Κεραμεικός”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο