Shibari performance – Ερωτικό Ιαπωνικό Δέσιμο

Αφίσα εκδήλωσης στο πλαίσιο του Athens Pride Week με μπλε φόντο

Αν η εκδήλωση απαιτεί κράτηση θέσης (δωρεάν), παρακαλώ επιλέξτε το εικονίδιο με το ημερολόγιο και κάντε κράτηση, επιλέγοντας την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει και συμπληρώνοντας όνομα και ένα έγκυρο email. Τα στοιχεία αυτά τηρούνται μόνο για την κράτηση θέσης και δεν θα λάβετε άλλη επικοινωνία από το Athens Pride ή τρίτα μέρη.

05/06/2021

12:00 / 12:45

Χώρος

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων


Πειραιώς 100

Η τέχνη του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος είναι γνωστή ως μια σαδομαζοχιστική πρακτική, με βάση τον περιορισμό και τον πόνο. Είναι όμως πολλά περισσότερα. Σύνδεση, επικοινωνία, ομορφιά, ευαλωτότητα, δύναμη, σώματα και σχοινιά με κινήσεις και σχήματα που λένε τις δικές τους ιστορίες. Η ομάδα της AthenShibari θα σας ξεναγίσει σε όλα!

Eugene Rach (he/him) – Chester (she/her) Ο Eugene Rach ανακάλυψε το shibari από ένα προσωπικό ενδιαφέρον σε όλες τις πτυχές του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος. Τον ενδιαφέρει να δημιουργήσει μια βαθύτερη σύνδεση με την παρτενέρ του, ώστε τα δεσίματα να αποκτήσουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Τον γοητεύει ο έλεγχος που μπορεί να αποκτήσει το άτομο που δένει πάνω στο άτομο που δένεται και βιώνει την εμπιστοσύνη της παρτενέρ του ως μία προσφορά που δέχεται με ευγνωμοσύνη, αλλά ταυτόχρονα και ένα αίσθημα ευθύνης. Μπορεί όταν κάνει σχοινιά ιδιωτικά να τα χρησιμοποιεί ως εργαλείο περιορισμού, ακινητοποίησης, έκθεσης και πρόκλησης πόνου στην παρτενέρ του, όμως πιστεύει πως το shibari είναι ένα πολυεργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους. Έτσι σε μια παράσταση θα προσπαθήσει να βγάλει το δημιουργικό του κομμάτι και να προκαλέσει ίσως κάποια συναισθήματα, κάτι που για τον καθένα θα είναι κάτι διαφορετικό και προσωπικό. Όλο αυτό στοχεύει στο να δείξει στους θεατές κάτι παραπάνω από δύο άτομα που κάνουν σχοινιά, στο να τους ταξιδέψει σε μια ιστορία, όπως και ο ίδιος ταξιδεύει όποτε αφιερώνεται στο να δέσει. Η Chester ανακάλυψε τη δική της χώρα των θαυμάτων πίσω στο 2015, τυχαία σε μια εκδήλωση σχοινιών. Το θέαμα των δεμένων σωμάτων πάνω στην σκηνή, καθώς και οι εναλλαγές στις θέσεις τους, ενώ έπαιζε η μουσική, αποτέλεσαν για εκείνη ένα θέαμα βαθιά γοητευτικό και πρωτότυπο. Έτσι ξεκίνησε και η ίδια την διαδρομή της ως μοντέλο στον κόσμο του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος. Η αίσθηση του περιορισμού αποτελεί για εκείνη μια κατάσταση χαλάρωσης, όπου οι σκέψεις σωπαίνουν και ο χρόνος σταματάει. Όταν κατεβαίνει μετά από μια αιώρηση, νιώθει ανανεωμένη και ευδιάθετη. Της αρέσει να δοκιμάζει τον εαυτό της και της αντοχές της, να εξερευνεί τα όριά της, να προσπαθεί να βρίσκει νέες, πιο απαιτητικές θέσεις μέσα στα σχοινιά, γνωρίζοντας το σώμα της περισσότερο και δημιουργώντας νέες εικόνες και σχήματα. Πιστεύει ότι το shibari είναι μια μορφή τέχνης που έχει πολλά να προσφέρει, τόσο στα μέλη που το ασκούν ενεργά, όσο και στους θεατές, γεννώντας διαφορετικά συναισθήματα στον καθένα. Μαζί θα σας μεταφέρουν το πάθος τους για τα σχοινιά, καθώς και τον δικό τους εσωτερικό διάλογο, με μέσο την τέχνη του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος.

WisDomme (she/her) & Psychopsis (she/her) Οι WisDomme και Psychopsis, ασχολούνται με το Shibari ως rigger κι μοντέλο αντίστοιχα. Αγαπούν όλες τις πτυχές του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος, κυρίως όμως το να ανακαλύπτουν νέες κινήσεις και σχήματα με το ανθρώπινο σώμα, σαν μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. H Psychopsis βρίσκει το Shibari ιδιαίτερα ερωτικό και ταυτόχρονα πολύ άρτια αισθητικό. Οι σπουδές της στο θέατρο, την βοήθησαν να αναπτύξει το στυλ της στα σχοινιά, το οποίο εστιάζει κυρίως στην ηρεμία που μπορεί να νιώσει κάποιος όταν είναι δεμένος, καθώς και στην μοναδική σύνδεση που αναπτύσσεται με το άτομο που του προκαλεί τον περιορισμό. Στόχος της είναι να δείξει ότι το shibari είναι για όλους. Ως ενεργό μέλος στην τοπική κοινότητα, έχει βοηθήσει στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για πολλά άτομα που θέλουν να εξερευνήσουν τα σχοινιά από την πλευρά του μοντέλου. Η WisDomme ασχολείται με όλο το φάσμα του ερωτικου ιαπωνικου δεσίματος, αλλά ως επί το πλείστον την ενδιαφέρει το κομμάτι της δημιουργικότητας, όσο και των συναισθηματικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ του ατόμου που δένει και του ατόμου που δένεται. Αγαπά επίσης την πρόκληση του πώς είναι να δένονται διαφορετικοί τύποι σώματος, να βρίσκει νέους τρόπους δημιουργίας σχημάτων και κινήσεων, αλλά και νέους τρόπους να προκαλέσει συναισθήματα και αντιδράσεις. Διδάσκει όλα τα επίπεδα και ο κύριος στόχος της είναι να ενθαρρύνει όλους να ανακαλύψουν τη δική τους πορεία στο shibari, να κερδίσουν εμπιστοσύνη στις δεξιότητές τους, κάνοντας ασφαλή βήματα, ώστε να γίνουν οι καλλιτέχνες του εαυτού τους. Η τέχνη του σχοινιού και οι συνεργασίες τους με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, έχει ανοίξει δρόμους και στις δύο για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και όχι μόνο, τόσο για να διδάξουν ή να συμμετέχουν σε performances, όσο και για να γνωρίσουν περισσότερες νέες οπτικές για το ερωτικό ιαπωνικό δέσιμο.

  • Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μηχανουργείο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
  • Facebook event

Σάββατο 5/6 στις 12:00
Κυριακή 6/6 στις 15:00

♿ Η αίθουσα είναι προσβάσιμη, διαθέτει εξωτερικές αναπηρικές τουαλέτες και parking. Απέχει 200 μ. από τo μετρό “Κεραμεικός”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο