Εξ ονόματος μας

Αφίσα εκδήλωσης στο πλαίσιο του Athens Pride Week με φόντο στο χρώμα ματζέντα

05/06/2021

15:30 / 15:45

Χώρος

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων


Πειραιώς 100

Ποίημα γεννημένο από την κοινωνική και σεξουαλική καταπίεση, αποδίδεται σε μορφή performance με την δημιουγό επι σκηνής να κατονομάζει όλα οσα έχουν περάσει στην επικράτεια της συνενοχής. Την έννοια της ταυτότητας, την πατριαρχία, την σεξουαλική κακοποίηση, την περιθωριοποίηση, την παρενόχληση, τα έμφυλα στερεότυπα. Απογυμνώνουμε, επιτέλους, τόσο τη βία της ταμπέλας όσο και τη βία της σιγής.

Η Μαρίνα Σπηλιωτοπούλου μετά την έκδοση της πρώτης της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Απνευστί» από τις εκδόσεις Άπαρσις, εξακολουθεί να γράφει βιωματικά. Το Athens Pride Week 2021 δίνει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα ποίημα που φέρνει στην επιφάνεια όλα όσα τόσο καιρό δικαιολογούμε, καταπίνουμε, συγκαλύπτουμε και νομιμοποιούμε. Το ποίημα αυτό θα αποδοθεί σε μορφή performance, σε συνδυασμό με αυτοσχεδιασμό επί σκηνής υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της ηθοποιού Δώρας Τσάγκα. Απαρνιόμαστε κάθε λογής ταμπέλα, καταδικάζουμε την πατριαρχία, την περιθωριοποίηση , τα έμφυλα στερεότυπα, την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Σπάμε σιωπές, μιλάμε ανοιχτά, κατονομάζουμε, επιτέλους, τους θύτες.

  • Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.
  • Facebook event

♿ Η αίθουσα είναι προσβάσιμη, διαθέτει εξωτερικές αναπηρικές τουαλέτες και parking. Απέχει 200 μ. από τo μετρό “Κεραμεικός”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο