Εξ ονόματος μας

Αν η εκδήλωση απαιτεί κράτηση θέσης (δωρεάν), παρακαλώ επιλέξτε το εικονίδιο με το ημερολόγιο και κάντε κράτηση, επιλέγοντας την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει και συμπληρώνοντας όνομα και ένα έγκυρο email. Τα στοιχεία αυτά τηρούνται μόνο για την κράτηση θέσης και δεν θα λάβετε άλλη επικοινωνία από το Athens Pride ή τρίτα μέρη.

23/07/2021

21:00 / 21:15

Χώρος

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων


Πειραιώς 100

Ποίημα γεννημένο από την κοινωνική και σεξουαλική καταπίεση, αποδίδεται σε μορφή performance με την δημιουγό επι σκηνής να κατονομάζει όλα οσα έχουν περάσει στην επικράτεια της συνενοχής. Την έννοια της ταυτότητας, την πατριαρχία, την σεξουαλική κακοποίηση, την περιθωριοποίηση, την παρενόχληση, τα έμφυλα στερεότυπα. Απογυμνώνουμε, επιτέλους, τόσο τη βία της ταμπέλας όσο και τη βία της σιγής.

Η Μαρίνα Σπηλιωτοπούλου μετά την έκδοση της πρώτης της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Απνευστί» από τις εκδόσεις Άπαρσις, εξακολουθεί να γράφει βιωματικά. Το Athens Pride Week 2021 δίνει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα ποίημα που φέρνει στην επιφάνεια όλα όσα τόσο καιρό δικαιολογούμε, καταπίνουμε, συγκαλύπτουμε και νομιμοποιούμε. Το ποίημα αυτό θα αποδοθεί σε μορφή performance, σε συνδυασμό με αυτοσχεδιασμό επί σκηνής υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της ηθοποιού Δώρας Τσάγκα. Απαρνιόμαστε κάθε λογής ταμπέλα, καταδικάζουμε την πατριαρχία, την περιθωριοποίηση , τα έμφυλα στερεότυπα, την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Σπάμε σιωπές, μιλάμε ανοιχτά, κατονομάζουμε, επιτέλους, τους θύτες.

  • Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Shamone

♿ Ο χώρος είναι προσβάσιμος και διαθέτει αναπηρική τουαλέτα. Το πεζοδρόμιο δεν διαθέτει ράμπα, ενημερώστε μας για να διαθέσουμε φορητή. Απέχει 350 μ. από τo μετρό “Κεραμεικός”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο