Αρχική 2021

Με τον νέο χρόνο να ξεκινά, το Athens Pride δίνει στο λογότυπό του καινούρια ζωντάνια και κίνηση, ενισχύοντας την παρουσία μας στον ψηφιακό κόσμο και διεκδικώντας παράλληλα την ορατότητά μας στον δημόσιο χώρο.

Το ταξίδι ενός λογoτύπου

Το 2008, το 4ο AthensPride, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου, αποτέλεσε εκδήλωση-ορόσημο. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ο Δήμαρχος Τήλου, ο αείμνηστος οραματιστής Τάσος Αλιφέρης, τέλεσε τους πρώτους πολιτικούς γάμους μεταξύ δύο ανδρών και δύο γυναικών, προκαλώντας την προσοχή του ευρύτερου κοινού. Για πρώτη φορά είδαμε την Παρέλαση μας να γίνεται σημαντικός πόλος έλξης με τη συμμετοχή του κόσμου να τετραπλασιάζεται!

Ταυτόχρονα, το Athens Pride 2008 έκανε ριζικές αλλαγές με πιο αξιοσημείωτη την καθιέρωση του λογότυπού του, με τον Παρθενώνα στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Το λογότυπο παρουσιάστηκε με μια εξίσου δυναμική αφίσα και το σύνθημα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ!».

Με αυτήν την αμφιλεγόμενη ιδιοποίηση, η ελληνική LGBTQI+ κοινότητα διεκδίκησε περήφανα και ισότιμα το δικαίωμά της στο πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό της πόλης της Αθήνας και το πιο σημαντικό σύμβολο της εθνικής υπερηφάνειας.

Logo design: Chrys Naselos

Πρόσφατα Νέα
Αφίσα καλέσματος

OPEN CALL FOR ATHENS PRIDE 2023 EVENTS

Δράτε στον καλλιτεχνικό, ακαδημαϊκό, ακτιβιστικό χώρο ή εξειδικεύεστε σε κάτι που αξίζει να το μοιραστείτε❓ Θέλετε να δείτε τη δουλειά σας να εκτίθεται ή τις γνώσεις σας να μοιράζονται με τον κόσμο, υποστηρίζοντας έτσι την  LGBTQI+ κοινότητα❓ 📅 Τότε θα θέλαμε να...
Μετάβαση στο περιεχόμενο