Άρωμα διεθνούς υπερηφάνειας στην Αθήνα

25/04/2010

Πάνω από 400 φίλοι και φίλες βρέθηκαν την Πέμπτη, 22 Απριλίου, το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Goethe Institut για να παρακολουθήσουν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Bob Christie “Beyond Gay: The Politics of Pride”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride, με την ευγενική υποστήριξη του Goethe Institut και της Πρεσβείας του Καναδά.

Tο ντοκιμαντέρ Beyond Gay – The politics of Pride ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σε διάφορα σημεία του κόσμου, παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις Pride και τις κατά τόπους ιδιαιτερότητές τους. Ξεκινώντας από το συνέδριο του InterPride στη Ζυρίχη και με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σρι Λάνκα, τη Βουδαπέστη και το απαγορευμένο Pride στη Μόσχα, το ντοκιμαντέρ καταλήγει στην Πορεία Υπερηφάνειας της Νέας Υόρκης,  στο Pride του Σάο Πάολο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο στον κόσμο, και τέλος στο Βανκούβερ.

Το κοινό υποδέχτηκε το ντοκιμαντέρ με ένα ένθερμο κι εγκάρδιο χειροκρότημα, ενώ μετά την προβολή ο σκηνοθέτης Bob Christie, μαζί με τον Nikolai Alekseev από το Moscow Pride και την Andrea Gilbert από το Athens Pride δέχθηκαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

O Bob Christie επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις Pride παγκοσμίως συνδυάζουν την εορταστική διάθεση με μια διαρκή διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ ο Nikolai Alekseev περιέγραψε τις έντονες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ρώσοι ακτιβιστές στη διοργάνωση του Moscow Pride τα τελευταία χρόνια.

 

{gallery}beyondgayafter{/gallery}

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο