Νόμιμος ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια στη Ουάσινγκτον

14/03/2010

Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν πλέον να παντρεύονται νόμιμα στη Washington, DC. Ο νέος νόμος της πρωτεύουσας των ΗΠΑ που επιτρέπει στα ζευγάρια του ίδιου φύλου να παντρεύονται τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη μετά από μεγάλη διαμάχη.
 
Ο νόμος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από το Συμβούλιο της Washington, αλλά επειδή η Washington είναι ομοσπονδιακή περιφέρεια, ήταν απαραίτητη η υποβολή του στην αναθεωρητική περίοδο του Κογκρέσου, η οποία έληξε στις 3 Μαρτίου.
 
Οι υπερασπιστές των LGBT δικαιωμάτων χαιρέτισαν την ημέρα ως ορόσημο για την ισότητα των δικαιωμάτων και μια συμβολική νίκη, καθώς ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών είναι πια νόμιμος στην πρωτεύουσα του αμερικανικού έθνους.
 
«Η ψήφιση του νόμου δεν τέθηκε ποτέ υπό αμφισβήτηση», δήλωσε ο Peter D. Rosenstein, ένας από τους ιδρυτές του Campaign for All DC Families, που υποστηρίζει το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. «Το θέμα ήταν πότε θα χτυπούσε το κουδούνι». 
 
Η Περιφέρειας της Columbia έρχεται να προστεθεί στις πέντε πολιτείες – Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire και Vermont – με νομοθεσία που νομιμοποιεί το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο