ΟΛΚΕ: Δελτίο Τύπου για την καταγγελία περί ομοφοβικής συμπεριφοράς


Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2010
 

Θέμα: Ομοφοβική ιδιοκτήτρια επιχείρησης στο Γκάζι.  

Στις 2 Ιανουαρίου ένα gay ζευγάρι δέχτηκε παρατήρηση από σερβιτόρο του Grande Dame επειδή φιλήθηκε. Ο σερβιτόρος είπε ότι  αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα. Όπως ήταν φυσικό το ζευγάρι ενοχλήθηκε και ζήτησε να δει την ιδιοκτήτρια. Εκείνη όταν εμφανίστηκε είπε τα χειρότερα. Απόρησε πως κατάντησε το μαγαζί της να έχει τόσους gay και δεν καταλαβαίνει αυτήν την κατάντια, ενώ είπε ξεκάθαρα ότι δεν θέλει τους gay στο μαγαζί της όποιο κι αν είναι το κόστος για την επιχείρησή της. Το gay ζευγάρι δεν πτοήθηκε και αρνήθηκε να φύγει. Ακολούθησε λογομαχία στην οποία συμμετείχαν και γύρω θαμώνες υποστηρίζοντας το ζευγάρι. Σημειωτέον ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θαμώνων του μαγαζιού είναι gay άντρες και ότι το Grande Dame βρίσκεται στην οδό Περσεφόνης στο Γκάζι, ίσως την πιο gay friendly περιοχή της χώρας.

Δεν είναι η  πρώτη φορά που ακούγονται καταγγελίες  ακόμα και για σοβαρότερα περιστατικά  για το συγκεκριμένο κατάστημα, την απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά του προσωπικού και της ιδιοκτήτριας του απέναντι σε άτομα λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Ως γνωστόν, οι ισχύουσες διατάξεις δεν λειτουργούν  αποτρεπτικά (3304/2005 άρθρο 16). Απαιτούμε από την πολιτεία να διευρύνει την προστασία κατά των διακρίσεων στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών.
 

Το Δ.Σ.

 

Πηγή: www.olke.org

Μετάβαση στο περιεχόμενο