2007: TO ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ

08/02/2007

Ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις –Κάνει τη διαφορά! 

Το 2007 έχει ανακηρυχτεί από την ΕΕ ως έτος των ίσων ευκαιριών. Η επιτροπή της φετινής διοργάνωσης του Athens Pride επέλεξε να ανέβει με αυτό το σύνθημα στο ευρωπαϊκό όχημα και να τονίσει την ελληνική πραγματικότητα. 

Μοιάζει αυτονόητο, αλλά τα αυτονόητα ξεχνάμε συχνά: Ο έρωτας είναι τυφλός! Δεν τον επιλέγεις, απλά έρχεται και σε χτυπάει. Δεν προσπαθείς να τον εξηγήσεις ούτε και να απολογηθείς για αυτόν. Δεν σε ενδιαφέρει η Βιολογία ή η Κοινωνιολογία μιας συμπεριφοράς. Απλά την έχεις. Θες να είσαι με κάποιο άτομο, του ίδιου ή διαφορετικού φύλου, συνομήλικο ή με μεγάλη διαφορά ηλικίας, ημεδαπό ή αλλοδαπό, χριστιανό, άθεο ή μουσουλμάνο. Ο έρωτας δεν κοίταξε χρώμα, ηλικία, θρησκεία! Δεν έκανε διάκριση… Απλά χτύπησε!

Ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις. Γατί να κάνουμε εμείς;  

Κι όμως, ο άντρας ή η γυναίκα που ερωτευόμαστε, καθορίζει τόσα πολλά στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας! Το ποιόν ή ποιάν ερωτευόμαστε, είναι ένα από τα πράγματα που μας καθορίζουν σαν υπάρξεις. Είναι ένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπική μας ταυτότητα, που σημαίνει ότι συνεισφέρουν να είμαστε διακριτές και διακριτοί από τους γύρω μας.

Το να ερωτευόμαστε άτομα του ίδιου φύλου μας κάνει να διαφέρουμε. Η αγάπη μας όμως, η ζωή μας, ο τρόπος που κάνουμε σεξ και το φύλο που ερωτευόμαστε, δεν μπορεί να αποτελούν εμπόδιο για την υπόλοιπη ζωή μας.

Ο έρωτας για τις γυναίκες ή για τους άντρες ή και για τα δύο, υπάρχει μαζί μας, μέσα μας, μεγαλώνει μαζί μας, είναι συστατικό στοιχείο της μοναδικότητάς μας, άρα της διαφοράς μας. Συγχρόνως μας κάνει να μοιάζουμε με όλες και όλους τους άλλους, γιατί ο έρωτας είναι κοινό στοιχείο όλων των ανθρώπων, όλων των εποχών και όλων των πολιτισμών.

Ο έρωτάς μας είναι μοναδικός. Ο κάθε έρωτας είναι μοναδικός…. Ο έρωτας κάνει τη διαφορά!  

Κι όμως, όταν η Ευρώπη μιλάει για ίσες ευκαιρίες, στη χώρα μας οι διακρίσεις συνεχίζονται. Όταν το «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας» δίνει μια εύκολη ευκαιρία στο Δήμο της Αθήνας να θέσει υπό την αιγίδα του το φετινό φεστιβάλ, ώστε να φανεί ότι ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που έχει σαν μεγάλος Δήμος της Ευρώπης, εκείνος, δια στόματος του ίδιου του Δημάρχου, κ .Κακλαμάνη, το αρνείται.

Οι διακρίσεις που κάνει η πολιτεία, από την πλήρη αποσιώπησή μας, μέχρι την ανοχή της να διασύρεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός, από την αδυναμία μας να έχουμε πρόσβαση στον πολιτικό γάμο, μέχρι νόμους και πρακτικές που είναι καταφανώς εναντίον μας (πχ 347 του Ποινικού Κώδικα), η πολιτεία, είναι η πρώτη που σέρνει την άμαξα των διακρίσεων.

Αυτό θα αλλάξει!

Ελάτε να δώσουμε σε όλους κι όλες να καταλάβουν, ότι

ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις – κάνει τη διαφορά! 

ελάτε στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 23 Ιουνίου να γιορτάσουμε και να διεκδικήσουμε. 

Η οργανωτική επιτροπή

Σύνθημα Athens Pride 2007

*************************************************************

Συνθήματα προηγούμενων Pride

2006
«Ανοιχτά, Δυνατά, Περήφανα»

2005
«Η αγάπη, ο έρωτας και η ζωή αξίζουν σεβασμό»

Μετάβαση στο περιεχόμενο